HERKESİN MERAKLA BEKLEDİĞİ VOUGE'UN YAYIN YÖNETMENİNİ İLK MEDYATAVA AÇIKLIYOR

MEDYATAVA- Merakla beklenen dünyaca ünlü kadın dergisi Vouge'un yayın yönetmenini Medyatava açıklıyor...

Google Haberlere Abone ol
HERKESİN MERAKLA BEKLEDİĞİ VOUGE'UN YAYIN YÖNETMENİNİ İLK MEDYATAVA AÇIKLIYOR

 


Vogue Türkiye’nin genel yayın yönetmeni  kesinleşti


 


Dünyanın en prestijli moda dergisi Vogue Türkiye’nin  genel yayın yönetmeni Seda Domaniç olacak.


 


Doğuş Yayın Grubu’nun  Conde Nast Yayın Grubu’yla anlaşması ve Vogue’un Türkiye’de çıkması kesinleşince,  


basın çevrelerinde derginin yayın yönetmeninin kim olacağı, merak konusu oldu. Çeşitli haberler etrafta dolaşırken, Doğuş Yayın Grubu Conde Nast ile birlikte büyük bir titizlikle yayın yönetmenine karar verdi.


 


Seda Domaniç, Doğuş Yayın Grubu  İş Geliştirme ve Dış


İlişkiler Direktörü olarak Conde Nast görüşmelerini yürüttü. Georgetown Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra, muhabir, iletişim danışmanı ve stratejist olarak çalıştı. 


 


Moda direktörü ve art direktörler İngiltere’den


 


Vogue Türkiye’nin genel yayın yönetmeninden sonraki iki önemli pozisyonu daha kesinleşti: Moda direktörlüğüne Mary Fellowes, art direktörlüğüne ise Andrew ve Iain Foxall getirildi.


 


Mary Fellowes daha önce İngiliz Vogue’da çalıştı, Vogue ABD, Vogue İtalya, Vogue Çin ve Vogue Japonya için moda çekimleri gerçekleştirdi. En son The Economist’in stil eki İntelligent Life’i yapıyordu.


 


Art direktörler Andrew ve Iain Foxall’ın ise Londra’da kreatif tasarım ajansları var.


 


Vogue yöneticileriyle ilgili kısa bilgiler ise şöyle:


 


Seda Domaniç, Genel Yayın Yönetmeni


Georgetown Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans derecesini Avrupa Çalışmaları ve Uluslar arası Ekonomi alanlarında Johns Hopkins Üniversitesi SAIS’tan aldı. Washington’da CNN televizyonunda, Milano’da Dow Jones haber ajansında, İstanbul’da CNN Türk’te muhabirlik yaptı. Tribeca İletişim Danışmanlık bünyesinde Avrupa Komisyonu’na, Turizm Bakanlığı’na ve Colgate Palmolive, Tetrapak, Borusan Holding şirketlerine iletişim danışmanlığı hizmeti verdi. İstanbul’da kurulan AB Bilgi Merkezi’nde Direktörlük ve Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) isimli düşünce kuruluşunda Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü. Doğuş Grubu bünyesinde önce Dış İlişkiler Müdürü ve daha sonra Doğuş Yayın Grubu İş Geliştirme ve Dış İlişkiler Direktörü olarak görev yaptı. Aynı zamanda, CNBC Europe/World televizyonunda yayınlanan Business Turkey programını hazırladı ve sundu. Sabancı Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi doktorasını tamamlayan Domaniç, İngilizce, İtalyanca ve Fransızca konuşuyor.


 


Mary Fellowes, Moda Direktörü


Mezunlarının arasında John Galliano, Alexander McQueen, Stella McCartney gibi isimlerin yer aldığı dünyaca ünlü İngiliz moda okulu Central St Martins’ten mezun oldu. İngiliz Vogue’unda 5 yıl ‘Junior’ Moda Editörü olarak Lucinda Chambers ve Kate Phelan ile çalıştı. Serbest çalıştığı dönemde Vogue İtalya, Vogue Japonya, Vogue Çin, Vogue ABD ve Teen Vogue başta olmak üzere birçok dergi için moda çekimleri gerçekleştirdi. 2007 Sonbaharinda İngiliz The Economist dergisinin Moda Editörü olarak atandı ve derginin ilk kez çıkardığı stil eki Intelligent Life’ı yarattı. Londra’dan Tokyo’ya birçok ünlü modacının defilelerine stil danışmanlığı yaptı, aynı zamanda Mischa Barton, Clare Danes, Amy Adams ve Camilla Belle gibi ünlüleri giydirdi.


 


Andrew and Iain Foxall, Görsel Yönetmenler


Edingburg Leith School of Art’ta ResimBölümünü bitiren Andrew Foxall, Liverpool Üniversitesi’nde Moda ve Tekstil okudu.Yüksek Lisansı’nı Moda Tasarımı and Pazarlamasıalanlarında Milano’da bulunan DomusAcademy’den aldı.İtalya ve İngiltere’de Future Concept Lab, Neil Barrat, Boxfresh, Deutsche Bank ve IdeoLondon’da çalıştı.2003’te İstanbul’da iki Türkortağı ile birlikte 20ML adlı şirketi kurdu; bu bünyedeki tüm projelerin kreatif direktörlüğünü üstlendi.


Iain Foxall, Liverpool John Moores Üniversitesi’nde GrafikTasarımı okudu; David Crow, Jonathan Hitchenve Michael O’Shaughnessy’den dersler aldı. Serbet çalıştığı dönemde Unilever, Lloyds Bank, Canon, Aquascutum ve Nike’a gösel tasarımlar yaptı.


2006 yılında Andrew ve Iain Foxall İstabul’da Foxall Associates’i kurdular. Vitra, Yapı Kredi ve Nuxx gibi firmalara görsel tasarım hizmeti verdiler.  2008’teLondra ofisini açtılar.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin