'Herkes yatak odamıza girdi...'

Berk Oktay'ın boşanma davası açtığı eşi Merve Şarapçıoğlu ilk kez konuştu.

Google Haberlere Abone ol
'Herkes yatak odamıza girdi...'

Özel fotoğrafları internete sızan ünlü oyuncu Berk Oktay ve eşi Merve Şarapçıoğlu, bu olay sonrası boşanma kararı almışlardı. Ünlü oyuncunun eşi Merve Şarapçıoğlu, sessizliğini ilk kez Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu'na bozdu.



Cengiz SEMERCİOĞLU / HÜRRİYET



Neden yatak odamızı kamuya açayım



◊ Boşanma davası açtığınız süreçte hack’lenme olayı ortaya çıktı, Berk ve senin mahrem fotoğraflarınız soyal medyaya düştü...



- Aslında boşanma davamız açılmadan önce bir hacker çetesi çökertildi. Başka ünlülerin hesaplarını da çalmışlardı. O süreçte Berk çok yoğun çalıştığı için olayı ben takip ettim.



◊ Hacker’lar sizinle nasıl iletişime geçti?



- +44, +46 gibi saçma sapan numaralar var. Bu numaralarla hacker’lar gecenin bir vakti seninle iletişime geçiyor.



◊ Ne yazıyorlardı?



- Seninkinin de hesabını ele geçireceğiz, sana şunları yapacağız gibi şeyler yazıyorlardı. Zaten bunları yazdıktan kısa bir süre sonra yakalandılar. Süreci polislerle birlikte takip ettim. Hatta mahkemeye götürüldükleri gün de polislerle birlikteydim.



◊ Kimlermiş?



- Yaşları küçük bir sürü çocuk... Bir çete lideri var, yaşı diğerlerine göre daha büyük. İnsanlara şantaj yapıp para alıyorlar.



◊ Sizin hangi hesabınız hack’lendi?



- iCloud hesabımız... Zaten “senin telefonunun içine girdim” gibi saçma sapan şeyler yazıyorlardı.



◊ Ama sizin Berk’le fotoğraflarınız çete çökertildikten sonra ortaya çıktı...



- Bilmiyorum, belki de hepsi yakalanmadı. Ya da tutuklanandan birkaçı serbest kaldı. Ben bu olayın çok üstüne gittim. Bugün olsa bu kadar üstüne gitmezdim. Hataydı...



◊ Neden?



- Çünkü beni gördüler. Çete başı 86 doğumlu Daki rumuzlu birisiydi. O beni görünce “Sana göstereceğiz” diye tehdit etti. Benim kim olduğumu biliyorlardı. Sonra da Berk’le özel fotoğraflarımın yayınlandığı IP adresi bana ve anneme ait çıktı. Oysa ben fotoğraflar yayınlandığı zaman şikayet edip erişim engeli istedim. Eşime yolladığım ya da birlikte çektiğimiz fotoğrafları neden yayınlayayım? Akıl sağlığında olan hangi insan böyle bir şey yapar? Bu, yatak odasını komple kamuya açmak gibi bir şey.



Röportajın devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin