"Her haberde yıpranıyoruz"

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu, Anadolu ajansı gece ekibine yapılan saldırıyı kınadı.

Google Haberlere Abone ol
"Her haberde yıpranıyoruz"

Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu’nun, saldırıya uğrayan gazetecilerle ilgili açıklaması. 08 Ocak 2013





HER HABERDE SALDIRIYORLAR, HER HABERDE "YIPRANIYORUZ"



Ankara'da, Anadolu Ajansı'nın gece ekibi, dün gece, rutin çalışmalarını yaparken saldırıya uğradı. Kameraman Mertkan Morkoç'un burnu kırılırken, darbeler alan muhabir Durmuş Koçak ve şoför Mehmet Çelebi yaralandı.



Arkadaşlarımız, öyle ‘çok tehlikeli’ bir haberin peşinde koşarken saldırıya uğramadılar. Trafik kazası yapmış bir aracın başına gelip, haber değeri görmeyip ayrıldıktan sonra kar temizleme çalışmalarını görüntülerken saldırıldı meslektaşlarımıza.



Trafik kazası yapan aracın sahipleri, galerici olduklarını, o aracın görüntülerini çekemeyeceklerini söyleyerek, zaten yapmadıkları bir haber için saldırdılar gazetecilere.



Gazetecilerin can güvenlikleri sadece savaş meydanlarına, çatışma alanlarında riske girmiyor. Ankara'nın göbeğinde kar temizleme çalışmalarını izlerken, bir trafik kazasına gittiklerinde hatta bir basın toplantısını izlediklerinde bile diğer bütün mesleklerden farklı olarak risk altında çalışıyorlar.



Arkadaşlarımıza geçmiş olsun dilerken, saldırganların hak ettikleri cezaya mahkûm edilmeleri için yetkililerin üzerlerine düşmesini yapmasını bekliyoruz.



Ve sadece iktidar partisinden değil, tüm siyasilerden, gazetecilerin yıpranma hakları ile ilgili daha önce verdikleri kararı gözden geçirmelerini, bir araya gelerek, bu büyük sorunu çözmelerini bekliyoruz.





ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ MERKEZ YÖNETİM KURULU


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin