Hem aklı başında, hem Cihangirli... Peki neden koştu?

Hürriyet Gazetesi Ekler Genel Yayın Yönetmeni Çınar Oskay katıldığı Maraton'u yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Hem aklı başında, hem Cihangirli... Peki neden koştu?

Hürriyet Gazetesi Ekler Genel Yayın Yönetmeni Çınar Oskay, geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşen 36. Vodafone İstanbul Maratonu'na katıldı.



Katıldığı maratonla ilgili bir yazı kaleme alan Oskay, yazısında "36. Vodafone İstanbul Maratonu’nda ne işim vardı?" sorusuna cevap verdi.



İşte, Oskay'ın Maraton'la ilgili notlarını taşıdığı yazısı:



Ben neden koşuyorum? 



Daha önce hiç bu kadar uzun mesafe koşmadım. Çünkü aslında aklı başında biriyim. Peki geçen pazarki 36. Vodafone İstanbul Maratonu’nda ne işim 



Pazar sabahı 06.00’da çalan alarm insanı bazı muhasebelere itiyor.  İlki ekonomik: Şu anda bu maratonun iptal olması için ya da bu işe hiç kalkışmamış olmak için kaç para öderdim? 



Bin doları bir çırpıda verdim, iki binde pazarlık uzadı. (Bu alanda rekorumu askerlikte kırmıştım: Hiç gelmemiş olmak karşılığında 2 milyon dolarla...)

Bir de insani boyutu var: Gitmezsem kime ne kadar ayıp olur?



Tüm olasılıkları, yastık ve yorganımla geçireceğim saadet dolu saatlerle tartıya koydum.



Ancak alarmın sesi giderek yükseldi.



Bu çalar saat buluşu, “Vakit nakittir” deyişini insanlığa kazandıran kör olasıca Cenevreli Kalvinistler’in medeniyete hediyesi. Bir insanı, o henüz uyanmaya hazır değilken uyandırmaya yarıyor. 



Sonunda kalktım ve benim gibi, rahat batan 25 bin kişiyle Boğaz Köprüsü başlangıç noktasındaki yerimi aldım. Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin