Hawaii Basın Konseyi, Ahmet Şık ve Kadri Gürsel'i onursal üye ilan etti!

Hawaii Basın Konseyi (Media Council of Hawaii) , gazeteci Kadri Gürsel ve Ahmet Şık'ı "Yüksek Kurul Onursal Üyesi" ilan etti.

Google Haberlere Abone ol
Hawaii Basın Konseyi, Ahmet Şık ve Kadri Gürsel'i onursal üye ilan etti!

Hawaii Basın Konseyi, Türkiye Basın Konseyi'ne gönderdiği bir açıklamayla, Türkiye'de gazetecilik faaliyetleri nedeniyle tutuklu bulunan veya hapis cezası alan bütün gazeteciler adına gazeteci Kadri Gürsel ve Ahmet Şık'ı Onursal Yüksek Kurul Üyesi olarak seçtiklerini duyurdu. Türkiye'nin dünyada en çok gazeteci hapseden ülke olduğuna vurgu yapılan açıklamada, 150'nin üzerinde gazetecinin tutuklu bulunduğu ve ağır cezalarla karşı karşıya kaldıkları, haber ve yayın kuruluşlarının kapatıldığı, internet medyası kanallarının engellendiği ve medya çalışanlarının işsizliğe mecbur edildiği hatırlatıldı.



Hawaii Basın Konseyi açıklamasında,  "Coğrafi uzaklığımız nedeniyle duruşmalara fiziken katılamasak da, Türkiye'deki gazetecilerle dayanışmamızın bir göstergesi olarak Kadri Gürsel ve Ahmet Şık'ı Yüksek Kurulumuza almak istedik. Her ikisi de yüksek etik değerleri herkesçe kabul görmüş, başarılı, ödüllü gazetecilerdir" denildi. Açıklamada ayrıca şu görüşlere yer verildi: "Medya üzerindeki baskılar, demokrasi kapısını Türkiye ve dünyadaki kamuoyunun yüzüne kapatmaktadır. Bu adaletsizliğin son bulmasını, hukukun üstünlüğü ilkesi ve demokratik değerlere dönülmesini istiyoruz. Yeni Yüksek Kurul üyelerimizin özgür yurttaşlar olarak aramıza katılacakları günü sabırsızlıkla bekliyoruz." 

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin