HANGİ TÜRK DİZİ YILDIZI CLAUDIA CARDINALE'NİN GENÇLİĞİNİ OYNACAYACAK

Yıldızı dizilerde parlayan bir Türk oyuncu, İtalya'da çekilecek 'Sinyora Enrica' isimli filmde Claudia Cardinale'in gençliğini canlandıracak.

Google Haberlere Abone ol
HANGİ TÜRK DİZİ YILDIZI CLAUDIA CARDINALE'NİN GENÇLİĞİNİ OYNACAYACAK

Bir ay içinde üç sinema filmi senaryosunu okuyan Fahriye Evcen, sonunda bir filmde rol almayı kabul etti. Evcen, çekimleri ekim ayında İtalya'da başlanacak olan 'Sinyora Enrica' adlı sinema filminde Sinyora Enrica karakterini canlandıran Claudia Cardinale'in gençliğini oynayacak. Bu rol için akıllarına gelen tek ismin Fahriye Evcen olduğunu söyleyen yapımcı Can Arca, "Fahriye, bu rol için çok başarılı... Çok genç, güzel ve yetenekli. Üstelik Cardinale'in gençliğine çok benziyor. Bu rolü hakkıyla oynayacağına inandığımız için kendisiyle çalışmayı istedik" dedi. Evcen'e, filmde genç oyuncu İsmail Hacıoğlu eşlik edecek.


GÜNSÜR'DEN DERS!
Filmde Türkiye'den İtalya'ya yabancı dil öğrenmeye giden ve burada Enrica adlı yaşlı bir kadının pansiyonuna yerleşen genç bir adamı oynayan İsmail Hacıoğlu, şu sıralar İtalya'da yabancı dil eğitimi alıyor. Bir süre bu ülkeyi gezip, kültürü ve insanları hakkında bilgi edinmeye çalışan Hacıoğlu'na İtalyanca'yı ise 'Beyaz Gelincik' dizisinde birlikte rol aldığı Mehmet Günsür öğretiyor.



Claudia Cardinale kim?



İtalyan bir ailenin kızı olan Claudia Cardinale, Tunus'ta basketbol milli takımında oynadı. 1957'de yapılan bir güzellik yarışmasında Tunus'un 'En Güzel İtalyan Kızı' seçilerek Venedik Film Festivali'ne gitmeye hak kazandı. Orada dikkat çeken güzel yıldız, 1958'de 'Goha' adlı filmle sinemaya başladı. Ünlü sinema okulu Centro Sperimentale di Cinematografia'da oyunculuk dersleri aldı. 1960'larda yapımcı Franco Cristaldi'nin desteği ile İtalyan sinemasının uluslararası yıldızları arasına giren Cardinale, Federico Fellini'nin '81/2' isimli filmiyle ismini duyurdu.



Özlem ESMERGÜL / www.sabah.com.tr

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin