Hangi deneyimli gazetecinin Hürriyet'le yolları ayrıldı?

27 yıldır Hürriyet gazetesindeydi...

Google Haberlere Abone ol
Hangi deneyimli gazetecinin Hürriyet'le yolları ayrıldı?

Hürriyet gazetesinde 1991 yılında göreve başlayan ve birçok önemli habere imza atan gazetenin Brüksel, Moskova ve Paris Temsilcisi Muammer Elveren'in kurumla yolları ayrıldı...



Medyatava'ya konuşan Elveren, dostane ilişkilerle ve emekliliği dolayısıyla Hürriyet'ten ayrıldığını açıkladı.



Muammer Elveren, ayrıca "Haziran 1977 de önce Brüksel sonra Moskova ardından Paris temsilciliği olmak üzere tam 40 yıl, sırasıyla Haldun Simavi, Erol Simavi ve Aydın Doğan dönemlerinde görev yaptım. Türk basınında gazeteden tayinle gönderilen ve patronlar değiştiği halde yurt dışında bu kadar uzun süre uzman muhabir olarak değiştirilmeden temsilcilik görevini sürdüren tek gazeteci oldum. Bu süre içinde Hürriyet’in saygınlığını en üst düzeyde tutmak için Devlet Başkanları, Senatörler, Milletvekilleri, yabancı Büyükelçiler ve tanınmış sanatçılarla iyi ilişkiler kurarak dost oldum, saraylarına ve evlerine konuk oldum, onları evimde ağırladım" dedi.



Hangi deneyimli gazetecinin Hürriyet'le yolları ayrıldı?



Gazeteciliğe 1974 yılında başlayan Elveren, 1977 yılında Günaydın gazetesinin Brüksel Bürosu'nu kurdu. 1991 yılında Hürriyet'le yolları kesişen Elveren, ilk olarak Brüksel ve Moskova, ardından 1992'de Paris Temsilcisi olarak atandı.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin