Hangi büyük firma merakla beklenen Fi'ye sponsor oldu?

puhutv'nin ilk orjinal dizisi 31 Mart'ta izleyicisiyle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Hangi büyük firma merakla beklenen Fi'ye sponsor oldu?

Dijital bağlantılı yaşamı bireyler için kolay ve erişilebilir kılmayı hedefleyen Vodafone, dünyanın en iyi içerik sağlayıcıları ile yaptığı işbirliklerine bir yenisini daha ekleyerek Türkiye’nin ücretsiz online televizyon platformu puhutv’nin ilk orijinal içeriği “Fi”nin ana sponsoru oldu. Vodafone Red aboneleri, 31 Mart itibariyle puhutv’de yayınlanmaya başlayacak olan “Fi”yi, tarifelerindeki interneti harcamadan 6 ay boyunca izleyebilecekler. “Fi” sponsorluğu kapsamında ayrıca Vodafone Red’lilere özel sürprizler de sunulacak.



Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösterenVodafone, yenilikçi içerik servisleriyle Vodafone Red abonelerine en iyi dijital deneyimi sunmaya devam ediyor. Dünyanın en iyi içerik sağlayıcıları ile yaptığı işbirliklerine bir yenisini daha ekleyen Vodafone, dijital televizyon yayıncılığının geleceğini temsil eden puhutv ile bir araya gelerek Türkiye’nin ilk online ücretsiz dizisi “Fi”nin ana sponsoru oldu.



Aboneler “Fi”yi kendi tariflerindeki internetten harcamadan izleyebilecekler



Vodafone Red aboneleri, 31 Mart itibariyle online televizyon platformu puhutv’deyayınlanmaya başlayacak olan “Fi”yi, tarifelerindeki interneti harcamadan izleyebilecek. Abone başına ayda 10 GB’lık “Fi Dizisi İzleme Paketi”, 6 ay süreyle Vodafone Red abonelerinin diziyi rahatlıkla izlemesini sağlayacak. Vodafone Red’lilere özel sürprizler ise en yakın zamanda Vodafone Red websitesi ve sosyal medya üzerinden açıklanacak.



Vodafone Red ve puhutv işbirliği, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen, Ay Yapım CEO’su Kerem Çatay ve oyuncu Ozan Güven’nin katılımıyla düzenlenen basın buluşmasında duyuruldu.



Engin Aksoy: “En iyi içerik sağlayıcı olma yönünde önemli bir adım attık”



Akıllı telefon penetrasyonunun ve mobil veri kullanımının arttığı günümüzde dijitalleşmenin en önemli açılımlarından birinin online içerikler olduğunu belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi:



“4.5G ile birlikte bağlantı hızlarımız 10 kata kadar artarken, özellikle online içerik sağlayıcıların sunduğu içeriklerin önemi arttı. BTK’nın açıkladığı son verilere göre, 4.5G abonelerinin data kullanımı aylık 5,4 GB olarak gerçekleşti. Biz de Vodafone olarak, dijitalleşmenin lideri olma vizyonumuzla dünyanın önde gelen içerik sağlayıcılarıyla işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, dünyanın en iyi içerik sağlayıcıları ile yaptığımız işbirliklerine bir yenisini daha ekleyerek Türkiye’nin ilk online ücretsiz dizisi ‘Fi’nin ana sponsoru olduk. Bu işbirliği ile ‘en iyi içerik sağlayıcı’ olma yönünde önemli bir adım attık. Vodafone Red aboneleri ‘Fi’yi tarifelerindeki interneti harcamadan 6 ay boyunca istedikleri zaman istedikleri yerden ücretsiz izleyebilecek. Akıllı cihazlardan video izlemek abonelerin zaman zaman GB tüketimi adına kaygılandığı bir davranış olabiliyor. Ancak, biz bu yeni ürünümüzle, Vodafone Red’lilere, internetinizi düşünmeyin diyerek, istedikleri zaman istedikleri yerde kaygısızca ‘Fi’ dizisini izleyebilecekleri mesajını veriyoruz. Vodafone Red kullanıcılarına en iyi dijital deneyimi sağlamak için zengin internet ve içerik servisleri sunmaya devam edeceğiz.”



Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen, şöyle konuştu:



“Tüm dünyada son yıllarda öne çıkan eğilim, izleyicilere internet üzerinden içerik yayını izleme imkânı sunan OTT platformları. Bu imkân sayesinde dönüşen televizyon izleme deneyimine ise TV 3.0 adı veriliyor. İzleyiciler internete bağlanabilen tüm cihazlardan zaman ve mekândan bağımsız içerik izleyebiliyor. Biz Doğuş Grubu olarak son 20 yıldır sayısı ve yayın içeriği sürekli olarak artan ve çeşitlenen kanallarımızla insanımıza hizmet veriyoruz. Bu doğrultuda bu değişimin de gerisinde kalmamız mümkün değil. Teknoloji alanındaki deneyimimizle yayıncılık alanındaki birikimimizi birleştirip ‘puhutv’yi yarattık. Geleneksel televizyon izleme alışkanlığının tamamlayıcısı olarak gördüğümüz “puhutv” tamamıyla yerli yapımlardan oluşan içeriğini ücretsiz olarak izleyicisiyle buluşturuyor. Sizlerin de bildiği gibi Türk dizileri son yıllarda global düzeyde izleyici kazandı. Bu beğeni, dizi sektörünün gelişimi için önemli bir potansiyeli de beraberinde getiriyor. puhutv’nin ilk orijinal içeriği de bu bağlamda önemli bir yere sahip. Senaryosuyla, kadrosuyla, yapımcısıyla ve 60 dakikalık süresi ile dönüşen televizyon izleme deneyimi ve Türk Draması’nın geleceği için güçlü bir adım olduğuna inanıyoruz.”



Ay Yapım CEO’su Kerem Çatay ise şunları kaydetti:



“Online platformda yayınlanmak üzere özgün içerik arayışımız vardı. Cesur ve ayrışan bir iş arıyorduk ve hedefimiz bu içeriğin geniş kitlelere hitap edebilmesiydi. Bu potansiyeli ‘Fi’de hissettik, güçlü karakterler odağında işlenen, modern ve cesur bir hikaye ‘Fi’. Her karakterin zaafları üzerine ayna tutan, sınırlarını zorlayan hatlarda akıyor. Bizi en heyecanlandıran tarafı ise, içeriğin bu özgürlük hissi ile yaratım süreci oldu. Bunun yanı sıra yapım sürecinde, Türkiye’de süregelen sistemin dışında, neredeyse kendini finanse eden bir model ile ilerlendi. Bu içerik, biçim ve yapım reformlarıyla, ‘Fi’nin devrimci bir proje olduğunu söyleyebilirim.”



6 ay hiçbir ücret ödenmeyecek



Vodafone’un 6 ay geçerli “Fi Dizisi İzleme Paketi”, sadece yeni abone alımına açık Red tarifelerinde geçerli olacak. Aboneler, dizinin yayınından bir gün önce “Fi Dizisi İzleme Paketi” hakkında bilgilendirilecek. Abonenin onayı alındıktan sonra kendisine 6 ay boyunca geçerli olacak “Fi Dizisi İzleme Paketi” tanımlanacak. Aboneler, paket kullanımı için 6 ay hiçbir ücret ödemeyecek. Paket tanımlaması, “Vodafone Yanımda” mobil uygulaması veya SMS üzerinden gerçekleştirilecek.



Aynı anda 3 bölüm izlenebilecek



Türk yazar ve psikolog Azra Sarızeybek Kohen’in çok satan Fi, Çi, Pi üçlemesinden dizi olarak uyarlanan ve Nüket Bıçakçı tarafından senaryolaştırılan “Fi”, tutkunun peşinden koşanların, yanma pahasına ateşe uçanların ve acıdan geçerek süregelen yaşama karşı dik duranların hikâyesini anlatıyor. Yapımını Ay Yapım’ın üstlendiği, başrollerini Vodafone Red’in marka yüzü Mehmet Günsür’ün yanı sıra, ünlü oyuncular Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Berrak Tüzünataç ve Büşra Develi’nin paylaştığı “Fi’nin yönetmen koltuğunda ise Mert Baykal oturuyor. “Fi” aynı anda 3 bölüm izlenebilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin