Hamlet'in 'Zorlu' şovu başlıyor!

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, ‘Globe to Globe Hamlet’i izleyiciyle buluşturuyor.

Google Haberlere Abone ol
Hamlet'in 'Zorlu' şovu başlıyor!

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Shakespeare’s Globe Theatre’ın “Globe to Globe Hamlet” turnesi kapsamında, Shakespeare'in kült eseri “Hamlet”i ağırlıyor. Yazarın 450. doğum günü olan 23 Nisan 2014'te başlayan ve iki yıl sürecek olan tiyatro macerasının, 10-11 Kasım’daki durağı Zorlu PSM olacak.



“Globe to Globe Hamlet”, oyunun gizli kara mizah yönünü açıklığa kavuşturan ve dilinin canlılığı ile orijinalliğini öven, Shakespeare'in klasik geç kalınmış intikam trajedisinin yeni ve canlı bir versiyonu olarak tanımlanıyor. Yalnızca 12 oyuncunun, ahşap sade bir sahnede 2 saat 40 dakika boyunca ortaya koydukları hareketli ve etkileyici performansı New York Times, "Etkiye, berraklığa, erişim kolaylığına ve her şeyden öte enerjiye oldukça değer veren bir prodüksiyon" olarak tanımlamıştı.



Hamlet şimdiye kadar, yaklaşık 130 ülke gezdi, 200 binin üzerinde kilometre katetti...



Globe Tiyatrosu’nun 2 yıl sürecek dünya turnesi, Shakespeare’in ölümünün 400’üncü yılında son bulacak. Yola çıktığı 23 Nisan 2014 tarihinden itibaren 200 binin üzerinde kilometre kat ederek yaklaşık 130 ülkeyi gezen “Globe to Globe Hamlet”, Afrika, Amerika ve Avrupa’da 70.000'den fazla izleyiciyle buluştu.



UNESCO himayesi altında



Tiyatro ekibinin kültürel eğitime destek vermesi ve çevre halkıyla etkileşime girmesi sebebiyle UNESCO himayesi altına alınan proje, Somali’de ve Sudan'da 3.000'den fazla kişiye ücretsiz gösterildi. Globe Tiyatrosu’nun Sanat Yönetmeni ve aynı zamanda oyunun yönetmeni Dominic Dromgoole “Globe to Globe Hamlet”le ilgili olarak, "Bu proje, mümkün olduğunca çok kişiye, mümkün olduğunca farklı yerde Hamlet'i sergileme amacıyla oluşturuldu. Turnenin temel ilkesi, Shakespeare'in dünyanın neresinde olursa olsun herkese hitap edebileceğini ve herkesi eğlendirebileceğini göstermek ve Hamlet'in heyecan veren varoluşuna hiçbir fark gözetmeksizin herkesin ve her ülkenin tanıklık etmesini sağlamaktır" diyor.



İngiliz Tiyatro Ödülleri'nden Renee Stepham En İyi Gezici Tiyatro Sunumu Ödülü’ne layık görülen “Globe to Globe Hamlet”, 2015 yılının Ocak ayında Uluslararası Sahne Ödülü’nü de aldı.



Shakespeare'in klasik intikam trajedisinin yeni ve canlı versiyonu olan “Globe to Globe Hamlet”, 10-11 Kasım tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde...



İşte, 'Globe to Globe Hamlet'in tanıtım filmi:




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin