'Hakan: Muhafız'ı izleyen İstanbul'a gelmek istiyor'

Sina Koloğlu, Netflix'ten Artanç Savaş'la konuştu.

Google Haberlere Abone ol
'Hakan: Muhafız'ı izleyen İstanbul'a gelmek istiyor'

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, Netflix'in Türkiye, Orta Doğu ve Afrika İletişim Sorumlusu Artanç Savaş ile konuştu. Savaş, Hakan: Muhafız ve Netflix'in yeni Türk dizileriyle ilgili açıklamalar yaptı.



Sina KOLOĞLU / MİLLİYET



‘MUHAFIZ’I İZLEYEN İSTANBUL’A GELMEK İSTİYOR



Netflix’in dev arşivinde Türk ve filmleri sayısı giderek artıyor. Bir rakam vermek gerekirse, 100’lü sayıları geçti. Ve sürekli yeni dizi ve filmler ekleniyor. ‘Hakan: Muhafız’ dizisini ilk ayında dünyada 10 milyon kişi izledi. Bu sayının daha da arttacağını söylüyor Türkiye, Orta Doğu ve Afrika iletişim sorumlusu Artanç Savaş...



Şimdi iki proje daha geliyor. Bunlardan biri Beren Saat’in başrolünü oynayacağı Göbeklitepe’yle ilgili fantastik bir tarihi hikaye. Dizinin önümüzdeki sene Netflix’te yerini alması bekleniyor. Ve Karga Seven Pictures’ın ‘Ottoman Rising’i... Malum, onun da ilk bilgileri gelmeye başladı. Mart ayında çekimleri başlayacak, eylül ayında yayında...



Savaş, Netflix’in yayın politikasının böyle olduğunu söylüyor. Yani yeni ülkelerle dizi işlerine girdiğinde o ülkenin kültürünü ve tarihini öne çıkarmak. Osmanlı dönemi, bu açıdan önemli. Tabii Mezopotamya uygarlıkları bir de... “Ama bu demek değil ki, Türkiye’den örneğin bir polisiye çıkmayacak ya da daha farklı konular. Bunlar da zaman içinde olacak” diyor.



Çok sayıda proje geldiğini ve talebin yüksek olduğunun da altını çiziyor Savaş. Türkiye pazarında Netflix’in her anlamda beklentisi yüksek. Abone sayısı vermiyorlar. Elimizdeki şimdilik tek veri İngiliz uluslararası veri sağlayıcı kuruluş olan IHS Markit bilgileri. Savaş, “Netflix’in pazar payı yüzde 5 civarında” diyor.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin