Hakan Günday'ın ödüllü romanı New York Times'ta!

The New York Times Hakan Günday’ın son romanı Daha’yı tanıttı.

Google Haberlere Abone ol
Hakan Günday'ın ödüllü romanı New York Times'ta!

ABD’nin en önemli gazetelerinden The New York Times Hakan Günday’ın son romanı Daha’yı tanıttı.



Michiko Kakutani’nin kaleme aldığı yazıda Daha hem bir büyüme hikâyesi hem de güncel mülteci sorununu tüm sertliği ve duygusallığıyla ele alan bir roman olarak nitelendirildi.



İşte, o yazı:



“Daha, insan taciri olan babasıyla birlikte çalışan Gazâ isimli bir çocuğun hayatını konu edinirken bir yandan da Afganistan ve Suriye gibi savaş mağduru ülkelerden, Türkiye üzerinden geçerek Yunanistan’a ve diğer ülkelere –her biri diğerinden daha korkunç olan tehlikeleri atlatmayı başarabilirlerse– kaçmaya çalışan mültecilerin ve göçmenlerin çektiği acıları aktarıyor.



Daha aynı zamanda, dokuz yaşında tanıştığımız başkarakterin, parlak bir ilkokul öğrencisinden korkunç bir canavara dönüştüğü büyüme serüvenini anlatıyor.



Yabancı roman dalında Médicis ödülüne layık görülen bu romanın önemi, mültecilerin, bazen ömürleri boyunca sahip oldukları tüm eşyayı bir torbaya sığdırıp



kendilerini bir başka cehennemde bulmak üzere evlerini terk etmelerinin ve ahlak yoksunu kaçakçılar ve haydutlarca avlanmalarının korkunç betimlemelerinde yatıyor.



Bu bölümler, 2015 yılı sonunda, savaş ve zulüm sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve sayıları Birleşmiş Milletler tarafından 65.3 milyon olarak hesaplanan rekor sayıda mültecinin,



politik grupların raporlarında nadiren yer alan içsel ve duygusal yolculuklarını güçlü bir dille aktarıyor.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin