Haber görüntüleri yarıştı, kazananlar belirlendi!

20. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nda kazananlar belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Haber görüntüleri yarıştı, kazananlar belirlendi!

"20. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması"nda, Anadolu Ajansı (AA) kameramanları Kasım Sakallı ve Hassam Keshta "Yılın En İyi Haberi" kategorisinde ikinciliğe ve üçüncülüğe, Anıl Kuru Serbest haber kategorisinde üçüncülüğe, İstanbul Bölge Müdür Vekili Sabri Çelebioğlu da "Cengiz Mustafayev özel ödülü"ne layık görüldü. 



Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, yarışmada dereceye girenleri Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında açıkladı.



Bu sene jüri sistemi yerine, eserlerin internet ortamında oylanması yöntemini benimsediklerini anlatan Polatel, bu kapsamda, yarışmaya katılan 86 eserden 21'inin finale kaldığını bildirdi.



Polatel, görüntülerin, Türkiye'den ve 8 yabancı ülkeden 2 bin 400 gazeteci tarafından değerlendirildiğini söyledi. 



Finalde yapılan değerlendirmede sonucunda da "Yılın En İyi Haberi" kategorisinde birinciliği "Öksüz Kalan Kamera" rumuzlu görüntüsüyle ATV- AHaber kameramanı Taşkın Ural, ikinciliği "Ana Yüreği" rumuzlu görüntüyle Anadolu Ajansı kameramanı Kasım Sakallı, üçüncülüğü "Bomba" rumuzlu görüntüsüyle Anadolu Ajansı Gazze bürosu kameramanı Hassam Keshta elde etti.



Serbest haber kategorisinde birinciliği "Taş Yağmuru" rumuzlu görüntüsüyle Show TV kameramanı İbrahim Kördemirci, ikinciliği "Gül Kolonyası" rumuzlu görüntüyle Kanal A kameramanı Kazım Özbek, üçüncülüğü "Oğlum Yüzme Bilmezdi" rumuzlu görüntüyle Anadolu Ajansı kameramanı Anıl Kuru kazandı.



Spor haberi kategorisinde ise NTV kameramanı Bülent Akdeniz "Süleyman Seba ile son röportaj" rumuzlu görüntüsüyle "Spor Toto Özel Ödülü"ne layık görüldü.



AA İstanbul Bölge Müdür Vekili Sabri Çelebioğlu da yarışmada "Cengiz Mustafayev özel ödülü"nü aldı.   



Ödüller, 31 Mart Salı günü JW Marriott Otel'de düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin