Haber Global'de hangi ünlü ekran yüzü Program Müdürü oldu?

Yeni haber kanalının Program Müdürü belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Haber Global'de hangi ünlü ekran yüzü Program Müdürü oldu?

Azerbaycan'ın en büyük medya grubunun Türkiye'de kurduğu yeni haber kanalının Program Müdürü belli oldu.



TR24 olan ismini Haber Global olarak değiştiren ve geçtiğimiz hafta Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan 'yayın izni' alan Haber Global'in Program Müdürü belli oldu.



Genel Yayın Yönetmenliği'ni Suat Toktaş'ın yaptığı kanalda Program Müdürlüğü görevine deneyimli ekran yüzü Ceren Akdağ getirildi.



Medyanın neredeyse her alanında çalışan, yaptığı farklı projelerle ekranlarda yer alan Akdağ  5 yıl Habertürk'ün ekran yüzü olarak siyasetten,felsefeye kendi programlarını gerçekleştirmiş sonrasında dış yapımları kabul ederek 360tv, TRT ve Beyaz TV'de devam etmişti.



Son olarak geçtiğimiz yaz Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Magazin programının moderatörlüğünü yapan Akdağ, Haber Global'de Program Müdürlüğü'nün yanısıra hafta sonu iki gün sabah saatlerini hayatın içinden, keyifli konular ve özel konuklarla dolduracak.






 


cerenakdag (@cerennakdag)'in paylaştığı bir gönderi (26 Tem, 2018, 12:19öö PDT)






Ceren Akdağ kimdir?



Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nden 2003 yılında mezun oldu. Medya dünyasında ilk çalışmalarına 2000 yılında İstanbul ATV haber merkezinde başladı.



İstanbul ve Ankara'da dönem dönem stajlar yapan Akdağ, 2003'te Ankara'da Sabah Gazetesi'nde diplomasi muhabirliği, editörlük, dünya ve Türkiye’nin siyasi figürleri ile özel röportajlar, AB uzmanlığı ve life style köşe Yazarlığı gibi görevler üstlendi. 2006'nın sonunda Newsweek dergisi dış politika sorumlusu olarak İstanbul'a dönüş yaptı. Aynı dönemde ATV ve Sabah gazetesinde habere devam etti.



Bu çalışmalarından sonra 2008-2009 “Yapı Kredi Bankası”nın Basın İlişkileri Yöneticiliği görevini üstlenen Akdağ, 2009'un başında Habertürk TV'nin ekran teklifi ile medyaya dönmüş oldu.



2013 yılı Mart ayına kadar Habertürk ekranlarında editörlüğünü ve sunuculuğunu üstlendiği siyasetten, spora, edebiyattan, sağlığa hayata dair tüm konuları işlediği, dünya ve Türkiye’den gündemin önemli isimlerini, sanatçılarını ağırladığı hafta içi her gün “Hayatın İçinden” programını yaptı. 500’e yakın Hayatın içinden gerçekleştiren Akdağ, aynı zamanda her hafta belli kavramlar, klişelerin farklı açılardan konu olduğu, felsefik açıların da ekrana geldiği “Kime Göre Neye Göre?” gibi, “Ay ışığı sohbetleri” gibi çeşitli programlar yaptı.



Daha sonra “Bersay İletişim Grubu”nda, Medya İlişkileri ve İçerik Yönetimi Bölüm Yöneticisi, görevini üstlenen Akdağ,markalara basında doğru içerikle yer almaları, hedef kitlelere ulaşmaları için danışmanlık verdi. Aynı zamanda politikacılara, siyasi yüzlere, belediyelere proje bazında içerik yönetimi, marka bilinirliği ve medya ilişkileri danışmanlığı verdi.



SkyTürk360’ın ekran yüzü teklifi ile Ekim ayında televizyona geri dönüş yaptı. Her gece hem gündemin son analizlerinin olduğu hem de keyifli sohbetlerin gerçekleştiği, ünlü yüzlerin yer aldığı "Son Bakış" programını hazırlayıp sundu. Aynı kanalda "Haftasonu Aşkına", programıyla hem gündem hem de eğlence programıyla cumartesi, Pazar ünlü konuklarını ağırlamaya devam etti.



Daha sonra, TRT’de hafta içi her gün yayınlanan "Sözün Özü" programıyla gündeme dair sohbetler gerçekleştiren sevilen ekran yüzü Ceren Akdağ kulvar değişikliği yaparak Aralık 2014 başı itibariyle TRT Spor ile anlaştı. Akdağ TRT Spor’da hafta içi her gün sporun her alanını kapsayan haberler ve konuklar ile “Sporda Bugün” programını sundu. 2015 Mayıs ayı itibariyle TRT Haber kanalına geçen sunucu, Türkiye’de yaşayan yabancı büyükelçilerin hayatlarını, ülkelerini konu alan “Elçiye Zeval Olmaz” programıyla her Cumartesi ekrana geldi.



Bu programdan esinlenerek 2016 yılında şeflik eğitimi alarak, yemek üzerine kendi markasını yaratarak girişimci oldu.



Geçtiğimiz yaz ise Beyaz TV’de hafta içi her gün magazin, eğlence gündemine ilişkin “Beyaz Magazin”  programının moderatörlüğünü yaptı.



Haber Global'de hangi ünlü ekran yüzü Program Müdürü oldu?


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin