Haber ajansı Reuters koalisyon ihtimallerini analiz etti

İngiliz Haber Ajansı, ‘İsmet Yılmaz’ın adaylığı AKP-CHP koalisyonu ihtimalini güçlendirdi’ yorumunu yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Haber ajansı Reuters koalisyon ihtimallerini analiz etti

İngiliz haber ajansı Reuters’in koalisyon tartışmalarına ilişkin haber analizinde, TBMM başkanlığı için ‘çok iddialı bir isim olmayan’Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın aday gösterilmesinin bir AKP-CHP koalisyonu ihtimalini güçlendirdiği savunuldu.



'AKP 1. TUR SONRASI BAYKAL'A DESTEK VERECEK'



AKP’nin Yılmaz’ı aday olarak belirlemesinin CHP’nin adayı Deniz Baykal’a destek ve bu partiyle ortak hareket etmeye dair yeşil ışık olarak görüldüğü belirtilen haber analizde, üst düzey bir CHP’li bir yetkilinin şu sözlerine yer verildi: “Görece daha düşük profilli Yılmaz’ın Meclis başkanlığına aday olarak gösterilmesi muhalefet partileriyle ortak hareket etmek istediklerinin işareti. Ben üçüncü tura kalıp Yılmaz’ı zor duruma düşürmeden AKP’nin birinci turdan sonra Baykal’a destek açıklamasının geleceğine inanıyorum.”



Üst düzey bir başka CHP’li yetkili de Yılmaz’ın düşük profilli bir aday olduğunu kaydederek, “Savunma bakanlığı dönemindeki karnesi nedeniyle ne Kürtlerden ne de MHP’den oy alabilir. Demek oluyor ki AKP kendi adayında çok ısrar etmeyip ya Baykal ya da İhsanoğlu’nu destekleyecek” dedi. 



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin