HABABAM SINIFI GÖRÜNTÜLERİNİ KULLANDI DİYE STAR HABER'DEN SAVUNMA İSTEDİLER

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu, ana haber bülteninde, Meclis'i, "Hababam Sınıfı"na benzeten Star TV'den savunma istedi.

Google Haberlere Abone ol
HABABAM SINIFI GÖRÜNTÜLERİNİ KULLANDI DİYE STAR HABER'DEN SAVUNMA İSTEDİLER

Star TV, 4 Haziran tarihli bültende, TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmalar sırasında oturum başkanının yaşadığı zor anları ekranlara getirmişti. Haberde, Meclis'teki konuşmacıyı engellemeye çalışan milletvekillerinin sıralara vurarak çıkardıkları sesleri ve salona hâkim olmaya çalışan oturum başkanı gösterilirken, diğer yandan da Hababam Sınıfı filminden karelere, diyaloglara ve filmin müziğine yer verilmişti.


Hababam sınıfı üslubu Uzmanların hazırladığı raporda, "Haberler, yayın kuruluşlarının en ciddi ve tarafsız-doğru bilgileri işlediği, işlemesi gereken programlardır. Söz konusu haberlerde, milletin iradesinin en üst düzeyde temsil makamı olan TBMM tüzel kişiliği, Meclis Başkan Vekili'nin kurgulanarak ve bağlamından koparılarak verilen görüntüleri ile ve komedi fimlerinin en uç örneği olan Hababam Sınıfı ile özdeşleştirilerek verilmesi nedeniyle zedelenmiştir" denildi.


Üst Kurul, oy birliği ile Star TV'den savunma istenmesine karar verdi. Savunmanın yeterli bulunmaması durumunda kanala para cezası verilecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin