Gurbet Kuşları belgeseli yakında TRT’de!

28 Şubat darbe sürecini konu edinen 'Gurbet Kuşları' belgeselinin galası dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Gurbet Kuşları belgeseli yakında TRT’de!

Darbe sürecinde haksızlıklara uğrayan ve çeşitli nedenlerle gurbet hayatı yaşamak zorunda bırakılanların yaşadıklarının konu alındığı "Gurbet Kuşları" belgeselinde başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere o dönemin tanık ve mağdurları anlatımlarıyla yer alıyor.



Gurbet Kuşları belgeseli yakında TRT’de!



"Öz Vatanında Garip ve Parya Kılınanların Hikâyesi" temasıyla hazırlanan ‘’Gurbet Kuşları’’ belgeselinin galası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve geniş bir katılımla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.



Belgesel; 28 Şubat post modern darbe sürecinin yaşandığı dönemlerde, başta başörtüsü olmak üzere fikirleri ve inançları nedeniyle ayrımcılıklarla karşı karşıya kalanların yaşadıklarını ele alıyor.



Gurbet Kuşları belgeseli yakında TRT’de! - Resim : 2



Galaya eşi Emine Erdoğan ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, belgeselin yapımcılarıyla bir araya geldi, fotoğraf çektirdi.



Belgeselin galasına, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Bakanlar Kurulu üyeleri, eski bakanlar ve TRT Genel Müdürü İbrahim Eren ve belgeselde yer alan çok sayıda davetli katıldı.



Gurbet Kuşları belgeseli yakında TRT’de! - Resim : 3



Konusu ve katılımcıları itibariyle alanında ilk olma niteliği taşıyan "Gurbet Kuşları" belgeselinde yer alan Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat dönemindeki antidemokratik uygulamaları anlatarak, yaşanan mağduriyetlere ailesinden örnekler veriyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan belgeselde, bir baba olarak o dönem duyduğu evlat özleminden söz ederken şu ifadeleri kullanıyor: “Benim gibi, eşim gibi birçok aile bu hasreti çektiler. Gönderenler dönüşlerini beklediler. Gönderemeyenler yavruları üniversitede okuyamadığı için onlar da hep dertliydiler ve bunun için de hep hüzün içinde adeta bir ömür geçirdiler. Haksızlıklara son verilmesi hamd olsun milletimizin de rahatlamasını sağladı.”



Gurbet Kuşları belgeseli yakında TRT’de! - Resim : 4



‘’Gurbet Kuşları’’ belgeselinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Başı örtülü olduğu için nice kızımız üniversite tahsili göremedi, polis copları ile dövüldükleri günleri bilirim. Başlarından başörtülerinin sökülüp alınarak okula sokuldukları günleri bilirim. Bana ülkelerin hükümet başkanları, cumhurbaşkanları; ‘Sizin kızlarınız, sizin oğlunuz niye Amerika’da okuyor?’ bu soruyu sordular. Dedim ki kızlarımın kendi ülkemde ne yazık ki inandığı gibi okuma hakkı yok” sözleri dikkat çekiyor.



1,5 yıl süren bir çalışmayla hazırlanan 80 dakikalık "Gurbet Kuşları" belgeseli, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, dönemin 20 sembol ismi ile 22 saatlik röportaj ve çekimlerle tamamlandı.



Belgesel yakın bir tarihte TRT ekranlarında yayınlanacak.



Yazar ve senarist Servet Aydemir'in yazıp yönettiği "Gurbet Kuşları" belgeselinin yurt içinde ve yurt dışında pek çok mecrada gösterimlerinin yapılması ve festivallere gönderilmesi planlanıyor.



Gurbet Kuşları belgeseli yakında TRT’de! - Resim : 5


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin