Gülse Birsel: Rezillik kimseyi vezir etmez, kesin bilgi!

Kendisine sorulan 'Ne olacak bu ülkenin hali?' sorusuna köşesinden yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Gülse Birsel: Rezillik kimseyi vezir etmez, kesin bilgi!

Gülse Birsel'in senaryosunu yazdığı ilk sinema filmi Aile Arasında'nın çekimleri devam ediyor. Birsel, çekimler sırasında sohbet ettiği insanların kendisine yönelttikleri "Ne olacak bu ülkenin hali?", sorusuna, bugünkü yazısında cevap verdi.



Gülse BİRSEL / HÜRRİYET



Rezillik kimseyi vezir etmez, kesin bilgi!



BU ara filmin çekimleri yüzünden sabahtan akşama kadar sokaklardayız. Beyoğlu’ndan Üsküdar’a gezip duruyoruz. Yakalayan “Ne olacak bu ülkenin hali?” diyor büyük bir karamsarlıkla. “Siz ne düşünüyorsunuz, ne yapmalı bu ruh halinde?” filan diye soruyor.



“Valla” diyorum, “Biz harika bir film çekmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Dünyanın her yerinde seyredilebilecek, gurur duyacağımız bir komedi filmi. Yani kendi bildiğimiz değerlerle, ahlak, çalışkanlık, azim, vs ile işimizi iyi yapmaya uğraşıyoruz ve gelecek hayalleri kuruyoruz. Siz de öyle yapın.”



Zira pompalanan, şiddet yanlısı, daha çok bağıranın kazanıyor gibi göründüğü, hakaret ve palavranın diz boyu olduğu, gerçek erdemlerin prim yapmıyor gibi göründüğü bir ortamda, biz ve çocuklarımız nasıl hayatta kalacağız endişesi içinde insanlar.



Çünkü artık burun buruna geldiğiniz aracın şoförü yol verdiyse bütün gün eşe dosta bunu anlattığınız bir ülke oldu burası.



Bir fikir tartışmasında iki taraf birbirine nezaket gösteriyorsa şaşkınlıktan dilimizi yuttuğumuz bir ülke oldu burası.



Esnafın biri, paranız çıkışmayınca “Sonra getirip ödersin abla, aşkolsun” dediyse gözlerimizin dolduğu bir atmosfer oldu burası.



Yazının devamını okumak için TIKLAYIN


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin