'Gülse Birsel gitmiyorsa ben niye gideyim'

Ünlü komedyenden hem güldüren, hem de düşündüren açıklamalar...

Google Haberlere Abone ol
'Gülse Birsel gitmiyorsa ben niye gideyim'

Ünlü komedyen ve yönetmen Cem Yılmaz, yeni filmi "Ali Baba ve 7 Cüceler" ile Türkiye'nin politik iklimiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.



Hürriyet'ten Uğur Vardan'ın sorularını yanıtlayan Yılmaz, Vardan'ın 1 Kasım seçimlerinden sonra gündeme gelen 'ülkeyi terk etmek" yönündeki tartışmalara atıfta bulunarak; "Sen gitmeyeceksin yani buralardan?" sorusuna "Niye gideyim? Gülse Birsel gitmiyorsa ben niye gideyim!" ifadeleriyle esprili bir yanıt verdi.



İşte, o röportaj:



Önce klasik bir soruyla başlayalım? Neden böyle bir film?



Tür olarak biraz ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’, biraz ‘Hokkabaz’, biraz ‘GORA’, az biraz da çizgi film tadı olsun, şöyle keyifli bir ‘hafif komedi’ yapayım diye düşündüm. Kim bilir, sıralamada belki ona denk geldiğimiz içindir de. Var ya hani, komedi, hüzünlü ve eskiye saygı, komedi, hüzünlü ve eskiye saygı sıralaması... İçinde korku trükleri de romantik komedi trükleri de olsun diye kafamda fikirler vardı. Yıllar önce bir esnaf karakterini Tayland’a gönderme, orada plastik fuarına falan katılma üzerine bir proje planlıyordum. Japonya’da bir arkadaşım vardı, onu gönderdim Singapur ve Tayland’da araştırma yapsın diye. Araştırmayı yaptıktan sonra, “Biri iyi, diğeri kötü haberim var” dedi, “iyi olan, filmin çekileceği mekânlar, uygun prodüksiyon imkânları, hepsini ayarladım. Kötü haber, burada ‘Hangover 2’yi çekeceklermiş.”



Yani “Konusu ‘Hangover’a benziyor” haberleri ortalığa yayılacaktı?



Evet, teması ne dedim ama ne önemi var. Yüksek ihtimalle biz o kadar hazırlanacağız, adamlar daha hızlı, altyapıları, teknik donanımları üst düzey, projeyi altı ayda bitirip bizden önce filmlerini vizyona sokacaklardı. Sonra burada, “Hangover’ın aynısı” deyip durulacaktı. O yüzden bu projeden o dönem vazgeçtim. Ama uzun bir süredir Şenay ve İlber gibi iki adamı, ‘ikili’ tiplemeleri bir yere gönderme fikrim vardı.



Röportajın tamamını okumak için TIKLAYIN...



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin