Ateşböceği'nin başarısının sırrı ne?

MedyaTava editörü Ömer Üst, reytingleri analiz etti.

Google Haberlere Abone ol
Ateşböceği'nin başarısının sırrı ne?

Ateşböceği, Star’ın Dolunay’la birlikte bu yaza vuran dizisi oldu. Seçkin Özdemir ve Nilay Deniz’in başrollerinin paylaştığı Ateşböceği, dün yayınlanan 5. bölümü ile ilk kez tüm kategorilerde zirvede yer aldı.



29 Haziran’da ekran macerasına başlayan dizi ilk bölümüyle Total’de 2, AB ve ABC1’de de ilk sırada yer almıştı. İkinci bölümüyle tüm kategorilerde 2’nci sırada yer alan Ateşböceği, Kanal D’de yayınlanan Östersunds - Galatasaray maçının tüm kategorilerde zirvede yer aldığı gün yayınlanan 3. bölümüyle Total ve AB’de 3, ABC1’de ise 2’inci olmuştu. Geçtiğimiz hafta yayınlanan 4’üncü bölümüyle tüm kategorilerde 2’in olan Ateşböceği, dün yayınlanan yeni bölümüyle izlenme oranını da arttırarak tüm kategorilerde ilk sırada yer aldı.



Ateşböceği (Star) dizisinin zirvede yer alması sürpriz değil. İlk bölümünden bu yana izleyicinin beğenisini kazanmayı başardı zaten dizi. Zengin ve yakışıklı erkek ile güzel ve fakir kızın aşk hikayesi kağıt üzerinde klasik olsa da, gerek kadrosu gerekse de hikayenin işlenişi, benzerleriyle arasında fark yaratmasına neden oldu. Özellikle uzun ve sıkıcı sahnelerden uzak kalmaya özen gösteren Ateşböceği, klip tadında sahnelere de pek yer vermiyor. Bu da, bir yaz işi olarak başladığı maceranın, böyle kalmayacağını gösteriyor bizlere.



Nilay Deniz’in yükselişi



Dizide Aslı karakterine hayat veren Nilay Deniz’in, kariyerinde ilk kez bir dizide başrol olduğunu ve reyting yükünü sırtlaması gerektiğini daha önce yazmıştım. Özellikle ilk bölümde bu yükün altında kalmış gibi görünse de, sonraki bölümlerdeki oyunculuğuyla göz doldurdu. Beş bölümlük Ateşböceği performansına baktığımızda da dün yayınlanan bölümle Nilay Deniz, bu dizideki en başarılı performansını gösterdi.



Deniz’in oyunculuğundaki yükselişin altında Seçkin Özdemir ile uyumu da büyük bir etken oldu. Sosyal medyada da kısa sürede ilgi gören çift, şimdiden fenomen olmayı başardı. Bu noktada Seçkin Özdemir’in hayat verdiği Barış Buka karakteri için de bir şeyler söylemekte fayda var. Barış, yakışıklı ve başarılı bir avukat. Ancak, soğuk ve insanlara karşı mesafeli. Seçkin Özdemir de bu karakter için en doğru seçim olmuş.



Kanatsız Kuşlar neden düşüş yaşadı?



Kanatsız Kuşlar (atv), zirvedeki yerini dün akşam Ateşböceği’ne kaptırdı. Dizi, Total’de 4.57, AB’de 3.22 ve ABC1’de de 4.30 reytingle, tüm kategorilerde 2’nci sırada yer aldı. Sıralamada bir basamak gerileme gösterse de, dizinin dün akşam yayınlanan 7’nci bölümü, izlenme oranı olarak geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümüne göre ciddi bir kayıp yaşadı. Kanatsız Kuşlar geçtiğimiz hafta yayınlanan 6’ncı bölümüyle Total’de 5.28, AB’de 3.89 ve ABC1’de 4.52 reyting almıştı.



Kanatsız Kuşlar, ağır dram içeren konusu itibariyle yaz dizisinden ziyade, sezon dizisi görünümünde. Televizyonların sezonda yayınladıkları dizilerde aşırı dozda dram, gözyaşı, acı vs. alan izleyiciler, yaz sezonunda daha çok aşk, komedi, deniz, havuz içeren diziler izlemeyi tercih ediyor. Örneğin, tekrar bölümleriyle ekrana gelen Güldür Güldür Show’un bu kadar çok izlenmesinin asıl nedenlerinden biri budur.



Ömer ÜST

omerust@outlook.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin