Guardian'dan Erdoğan'a: Özür bekliyorum

İngiliz gazete, bugünkü başyazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Guardian'dan Erdoğan'a: Özür bekliyorum

İngiliz Guardian gazetesi bugünkü başyazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir çağrıda bulundu. Gazete Erdoğan'ın, Guardian hakkındaki "dayanaksız suçlaması" nedeniyle özür dilemesini gerektiğini yazdı.



Guardian başyazısında, "Türkiye'nin lideri basın hakkında çirkin ifadeler kullanıyor, Guardian hakkında da yalanlar söylüyor. Belki bize bir özür borçludur" ifadelerini kullandı.



Başyazı, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basına ceza yağdırmayı seviyor" ifadeleriyle başlıyor.



Guardian Erdoğan'ın geçen hafta Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ı casuslukla suçlayarak tehdit ettiğini, gazeteci Mehmet Baransu'nun 52 yıl hapis istemiyle yargılandığını, Türkiye'de seçim öncesi medyaya baskı yapıldığını ve Türkiye'nin Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 180 ülke arasında 149. sırada yer aldığını belirtiyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Alman Die Zeit, Amerikan New York Times ve İngiliz Times gazetesinden sonra Guardian'a da saldırdığını yazıyor gazete.



Guardian, Erdoğan'ın seçimden önce Ardahan'da yaptığı konuşmada gazeteye yönelik sözlerini hatırlatıyor:



"Bakınız bir İngiliz gazetesi ne diyor biliyor musunuz? 'Tam Batılılaşmamış yoksul Müslümanların kendi ülkelerini yönetmelerine izin verilemez'. Sen kimsin ya? Sen kimsin, terbiyesiz. Haddini bil."



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin