Grup Yorum'dan pankart açıklaması!

Grup Yorum basında çıkan haberler hakkında açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Grup Yorum'dan pankart açıklaması!

Bugün Bakırköy Halk Pazarı'nda konser verecek olan Grup Yorum, Bakırköy Emniyet Müdürlüğü'nün sokaklara 'Konserin düzenlenmesine izin verilmeyecektir. Gitmeyin' pankartları astığı yönünde çıkan habere açıklık getirdi.



Facebook hesabından açıklama yapan Grup Yorum; pankartların Valilik tarafından getirilen yasak kararı mahkeme tarafından bozulmadan önce asıldığını ve mahkeme yasak kararını bozduktan sonra kaldırıldığını ifade etti.



Konser, İstanbul Valiliği'nce toplumun tepkisine yol açıp infial yaratabileceği gerekçesiyle yasaklanmış, ancak karar grubun başvurusu üzerine İstanbul 4. İdare Mahkemesi’nce kaldırılmıştı.



Grup Yorum'un açıklaması da şöyle:



ÖNEMLİ DÜZELTME:



Çeşitli haber sitelerinde Bakırköy Polisinin 'konsere gitmeyin' şeklinde pankartlar astığı haberleri yayınlanıyor. BU haberler doğru olmakla birlikte eksik bir bilgilendirme niteliği taşıyor. Polis bu haddine olmayan pankart asma işini, valiliğin yasak kararı mahkemece iptal edilmeden önce yani 2 gün önce asmıştı.



MAHKEMENİN KARARINDAN SONRA CUMA AKŞAMI İTİBARIYLA BÜTÜN PANKARTLAR İNDİRİLDİ.



MAHKEME KARARINA RAĞMEN VALİLİĞİN KONSERİ ENGELLEMEK İSTEDİĞİ ŞEKLİNDEKİ HABERLER ASILSIZDIR. VALİLİĞİN YADA İLÇE EMNİYETİNİN BÖYLE BİR HAKKI DA GİRİŞİMİ DE YOK..



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin