Grup Yorum açlık grevine başladı!

Grup Yorum, 4 üyesinin yurtdışı yasaklarının kaldırılması için açlık grevine başladı.

Google Haberlere Abone ol
Grup Yorum açlık grevine başladı!

Grup Yorum, 4 üyesinin yurtdışı yasaklarının kaldırılması ve AKP'nin sanatçılar üzerindeki baskılara son vermesi amacıyla Diren Kazova Mağaza-Kültür Merkezi'nde bir aylık açlık grevine girdi. 



Grup Yorum'un, Diren Kazova Mağaza-Kültür Merkezi önünde düzenlediği basın açıklamasına, Hakan Yeşilyurt, Semir Aslanyürek, Barış Güney ve Ayla Turan'ın yanı sıra, çok sayıda Grup Yorum dinleyicisi katıldı. Basın açıklamasını okuyan Grup Yorum elemanı Ezgi Dilan Balcı, AK Parti'nin kendinden olmayan, ona muhalif olan tüm sanatçıları hedef aldığını söyledi. "Tiyatroları kapatıyor, özel tiyatroların ödeneklerini kesiyor, filmlerden desteğini çekiyor, oyuncuları dizilerden çıkarttırıyor, heykelleri yıktırıyor, şarkıları yasaklıyor. Gezi'ye katılan sanatçıları yandaş basınına hedef aldırıyor, linç kampanyaları örgütlüyor, çeşitli bahanelerle gözaltına aldırıyor" diyen Balcı, Grup Yorum üyeleri Ali Aracı, Ayfer Rüzgar, Sultan Kavdır ve Seçkin Aydoğan hakkında, çeşitli mahkemeler tarafından "yurtdışına çıkış yasağı" konulduğunu hatırlattı. Defalarca başvuru yapmalarına rağmen bu yasakların kaldırılmadığını vurgulayan Balcı, şöyle konuştu:



"Tüm halkımızın tanık olduğu, 17 Aralık 2013'de AKP'ye yönelik tarihin en büyük hırsızlık ve yolsuzluk operasyonunda yargılananlar hakkında verdiği yurtdışı yasağını kaldırdı. İşlenen suç çok açık ve belgeli olduğu halde sanıkların tamamı hakkında, istisnasız hepsi hakkındaki tüm denetimli serbestlik ve yurtdışı çıkış yasaklarını kaldırdı mahkemeler. Ama Grup Yorum'a yönelik yasağı ısrarla sürdürüyorlar. AKP adım adım tüm kurumları ele geçirmeye devam ediyor. Şimdi de yargıyı kullanarak istediğini yapıyor. Ama şurası çok açık; tüm güç gösterilerine rağmen yine de korkuyor bizden. Bu sene Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda konser yapmak için İBB Kültür AŞ'ye başvuruda bulunduk. Ancak yetkililerden "Grup Yorum'a Harbiye'yi vermeyeceklerinin, hiçbir belge de imzalamayacaklarının' cevabını aldık. Her yeri babalarının çiftliği olarak görüyorlar ve düşmanca duygularla, yasadışı da olsa konserimizi engellemeye çalışıyorlar."



"EZİLEN HALKLARLA DAYANIŞMAMIZI ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ"



29 yıldır türlü baskılara, saldırılara rağmen yürüyüşlerine devam ettiklerini dile getiren Balcı, şunları ifade etti:

"Gözaltına alındık, tutsak edildik, işkencelerden geçirildik, kültür merkezimiz basıldı, konserlerimiz yasaklandı, çıkmamış albümümüz çalındı. Saldırıların hiçbir biçimi türkülerimizi söylememizin, halkımıza gerçekleri anlatmamızın önüne geçemedi. Ne kavga için atan yüreklerimizi durdurabildiler, ne de üreten beyinlerimizi teslim alabildiler. Her defasında yenildiler, yenildiler, yenildiler. Biz Grup Yorum'uz. 29 yıldır kavganın türkülerini yapıyoruz. 29 yıldır Anadolu'muzu, ezilen halkların tümünün alın terinin ıslattığı toprakları karış karış geziyoruz yüreklerimizdeki sevdayla. 29 yıldır adımlıyoruz yolları "dünyanın öbür ucunda bir insana atılan haksız tokada' olan öfkemizle. Dünyadaki ezilen halklarla dayanışmamızı engelleyemeyeceksiniz. Irak'ta canlı kalkan olduk, Suriye halklarının yanında yer aldık, Rosa Lüksemburgların katledilişlerinin yıldönümlerinde Almanya'da olduk. Halkların Uluslararası Dayanışma Sempozyumu'nda Amsterdam'da yer aldık. Biz vatanseveriz. Bağımsız Türkiye istiyoruz. Biz enternasyonalistiz. Başka uluslara karşı her türlü önyargıyı, küçümsemeyi, yok saymayı reddediyoruz. Biz halkımızı seviyoruz. Halkımızın mücadelesini dünya halklarıyla paylaşmak için yurtdışına çıkıyoruz. Hiçbir güç ezilen dünya halklarıyla dayanışmamızı engelleyemedi, engelleyemeyecek. Türkülerimiz sınırları aşıp, yasakları delip Avrupa'da, Asya'da, Ortadoğu'da ve dünyanın dört bir yanında emperyalizme karşı direnen halkların yüreğine akmaya devam edecek. Grup Yorum üyeleri hakkında verdiğiniz yurtdışı çıkış yasaklarını kaldırın. Sanata ve sanatçılara yönelik baskılara son verin. Bu taleplerle bugünden itibaren, 1 ay süreyle açlık grevindeyiz."



Basın açıklamasından ardından, Grup Yorum türkülerini söyledi, halaylar çekildi. Grup Yorum bir hafta boyunca Diren Kazova Mağazası'nda olacak.(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin