Görme engellilere Yaşar Kemal armağanı!

Yaşar Kemal’in son romanı ‘Çıplak Deniz Çıplak Ada’yı artık görme engelliler Yetkin Dikinciler’in sesinden dinleyip hayal edebilecek.

Google Haberlere Abone ol
Görme engellilere Yaşar Kemal armağanı!

Yapı Kredi Yayınları ve Turkcell Hayal Ortağım Servisi, engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için yeni bir çalışma içerisine giriyor. Bu çalışmanın ilk destekçisi ise hiçbir şekilde telif talep etmeyen Yaşar Kemal ve onun ‘Çıplak Deniz Çıplak Ada’sına sesiyle hayat veren Yetkin Dikinciler.



Düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Dikinciler “Bizim işimiz zaten hayallere ortak olmak” dedi ve proje için ortak olduğu bu hayalin hiçbir ticari kaygısı ve ekonomik beklentisinin olmamasının altının çizdi. 



Yaşar Kemal’in “Dünya, binbir çiçekli bir kültür bahçesidir. Dünyamızdan bir kültürü koparırsak, dünyamızdan bir rengi, bir kokuyu, bir zenginliği yok etmiş oluruz” sözünü anımsatan Dikinciler, kitabın görme engellilere de ulaşacağı için çok mutlu olduğunu belirtti. Turkcell abonesi olan görme engelli kullanıcılar 8020’yi arayıp sesli yönlendirmeler doğrultusunda romanı dinleyebilecek. Ayrıca Yapı Kredi Yayınları Genel Müdürü Tülay Güngen ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler yeni kitaplar için de çalışmaya devam edeceklerinin müjdesini verdi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin