Google'a rekor ceza!

Pazardaki rekabeti önlediği gerekçesiyle çıkması beklenen karar bugün açıklanacak..

Google Haberlere Abone ol
Google'a rekor ceza!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Amerikan teknoloji devi Google'a, Android mobil işletim sistemini, rakipleri aleyhine hakim durum tesis etmek için kullandığı gerekçesiyle 4.3 milyar Euro (5 milyar dolar) ceza verdiğini açıklaması bekleniyor. AB'nin Rekabet Komiseri Margrethe Vestager, Bloomberg News'e verdiği röportajda, ABD teknoloji devine 4,3 milyar Euro ceza kesileceğini duyurmuştu.



Vestager, düzenlediği basın toplantısında, Google'ın Android işletim sistemli telefonların arama motoru olarak Google Chrome tarayıcısını önceden yüklemesini, pazardaki baskın konumunu kötüye kullanarak rakiplerinin rekabet etme fırsatını engellediğini aktarmıştı. Komisyon hazırladığı raporda, Google Arama ve Chrome'un AB’de satılan cihazların "önemli çoğunluğu"nda önceden kurulmuş olduğunu belirtmişti.



AB Komisyonu'nun vereceği en büyük ceza



Yeni para cezası, teyit edildiği takdirde, AB'nin 2017'de alışveriş karşılaştırma hizmeti yüzünden Google'a verdiği 2.4 milyar avroluk cezayı geçerek AB kurallarını ihlal eden bir şirkete bugüne kadar verilen en yüksek para cezası olacak.



Uzun zamandır beklenen karar, Başkan Donald Trump'un Avrupa çelik ve alüminyum ihracatına gümrük vergisi koyma kararından ötürü, bir transatlantik ticaret savaşının korkusu olarak ortaya çıkıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin