Google Bilim Fuarı'na Türkiye'den 5 finalist

Google Bilim Fuarı 2015'te Türkiye'den 5 finalist proje yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Google Bilim Fuarı'na Türkiye'den 5 finalist

Dünyanın dört bir yanındaki parlak beyinleri dünyayı değiştirecek fikirlerini paylaşmaya davet eden Google Bilim Fuarı 2015'te aylar süren titiz değerlendirmelerin ardından bu yılın 90 bölgesel finalisti belli oldu.



Bu yılın bölgesel finalist olarak seçilen projeleri arasında Türkiye'den de beş finalist proje yer alıyor.



Bölgesel finale kalan 90 genç bilim insanı 21 Eylül'de Mountain View Kaliforniya’da düzenlenecek ödül törenine katılacak 20 Global Finalist arasında yer almak için yarışacak.



Konuyla ilgili olarak Google Türkiye resmi blogunda aşağıdaki açıklamaya yer verildi:

 

Dünyayı değiştirecek 90 fikir: Google Bilim Fuarı 2015'te Türkiye'den 5 Finalist Proje Yer Alıyor!



Bundan beş ay önce dünya genelinde yaşları 13-18 arasında değişen öğrencilerden bir şey denemelerini istedik. Tutkularını yansıtacak, belki başarısız olacak ama belki de dünyayı değiştirebilecek bir fikri hayata geçirmelerini ve bunu Google Bilim Fuarı kapsamında paylaşmalarını istedik.



Bu süreçte dünya genelinde var olan sorunlara çözüm bulma çabasıyla; kalp hastalıklarının erken teşhisinden otomatik toprak nemlendirme sistemine kadar uzanan binlerce proje ile dünyanın her yerinden başvurular aldık.



Aylar süren titiz değerlendirmelerin ardından bu yılın 90 bölgesel finalisti belli oldu. Finale kalan bu projeler bilimsel ruh, yaratıcılık ve küresel yaklaşımlarıyla diğerleri arasından sıyrılmayı başardı. Bu yılın bölgesel finalist olarak seçilen projeleri arasında Türkiye’den de beş finalist proje yer alıyor:



TED Ankara Koleji - Sema Akkurt- 'Kaçınılamaz Atıkların Doğal Antianjiojenik’lere Dönüştürülmesi



TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi - Cem Buğra Kabaoğlu- 'Yaraları İyileştiren Sprey' - Yaraların İyileştirilmesinde Mezenkimal Kök Hücre ve Epitel Doku Hücrelerinin Kullanımı



TED Antalya koleji - Gaye Satılmış - Alper Yılmaz- Elektrospinning Yöntemi İle Üretilen Nanomanyetit Katkılı Nanolif İle Elektromanyetik Dalgalardan Korunma Kalkanı



Özel Ege Lisesi - Berker Alpöz, Mustafa Emin Tos - Görme Engelliler İçin Tasarlanmış Pasif RFID Tabanlı Akıllı Sinyalizasyon ve Navigasyon Sistemi



Özyeğin Üniversitesi - Metehan Emlik - Küresel Olmayan Astronomik Cisimler İçin İniş Sistemi Tasarımı Projesi



Bölgesel finale kalan 90 genç bilim insanı 21 Eylül’de Mountain View Kaliforniya’da düzenlenecek ödül törenine katılacak 20 Global Finalist arasında yer almak için yarışacak.



Ödüller arasında Scientific American ve Google'dan 100 bin dolarlık burs ve sınıf yardımı, Galapagos Adaları'na National Geographic Gezisi, Danimarka'daki merkezinde LEGO tasarımcılarını ziyaret etme fırsatı ve Virgin Galactic'in Mojave Havacılık ve Uzay merkezindeki yeni uzay gemisi turu yer alıyor. Bu yıl ayrıca İlham veren Eğitimci Ödülü'nün yanı sıra çevre veya sağlık sorunlarına yönelik bir proje için Toplumsal Etki Ödülü de verilecek.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin