Gönüllü kadın girişimcilerden eğitim için duyarlı adım!

Kadınların ve gençlerin daha iyi bir geleceğe kavuşması amacıyla kurulan Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı çalışmalarına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Gönüllü kadın girişimcilerden eğitim için duyarlı adım!

Türkiye'de kadınların ve gençlerin eğitimli ve sosyal açıdan daha güvenli bir geleceğe kavuşması amacıyla oluşturulan Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı çalışmalarına başladı.



Eğitimli ve gönüllü kadınların bir araya gelerek oluşturduğu vakfın şimdilik 6 üyesi bulunuyor.



Gönüllü kadın girişimcilerden eğitim için duyarlı adım!



Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Meryem Salman, vakfın kuruluş amacı ve bundan sonraki süreçte hayata geçirmeyi planladıkları projelerini şöyle anlatıyor:



"Bizler 'yaşadığımız topluma birazcık katkımız olabilir mi' sorusuna cevap ararken birbirini bulan, karşılık beklemeden, bir elin verdiğini diğer el duymamalı ilkesine inanan, 'kimseyi kırmadan, incitmeden ne yapabiliriz' diyen, kısacası bu ülkenin yetiştirdiği eğitimli insanlar olarak bu soruya cevap aramayı kendine borç bilen bir grup gönüllüyüz. 

 

Sivil toplum çalışmalarına Başkan, Genel Sekreter, Kadın Meclisi Başkanı, Yürütme Kurulu Üyesi, Gönüllü Üye olarak Kent Konseyi'nde başladık. Ancak çalışmalar sırasında küçücük ilçemizin 28 köyünde ‘Kent Konseyi’ bünyesinde yürütülen çalışmaların yanı sıra daha fazla bilinçlenmeye, birlik olmaya, dayanışmaya ihtiyacımız olduğuna inandık. Bunları gerçekleştirebilmek için kurumsal bir çatıya ihtiyacımız olduğunu tespit ettik. Böylece Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı'nı kurduk. 

 

Vakfımız yeni, ancak konsey bünyesindeki çalışmalarımız daha eski. Bunu yazmamızın nedeni yeni bir vakıf olmamıza rağmen bizlerin bu konuda tecrübeli olduğunu sizlere anlatabilmek. Bu sürede Hollanda'da yerleşik ‘Anne Vakfı’ ile işbirliği yapmayı, Hollanda – Almelo şehrindeki komiteyi projelerimize paydaş olmayı kabul ettirmeyi, kadınlarımıza hastalıklar konusunda bilinçlendirme seminerleri düzenlemeyi, ulusal ve uluslararası vakıf ve sivil toplum ağlarına katılmayı, hemşehri derneklerimiz aracılığı ile öğrencilerimize verilen burslara aracılık etmeyi ve daha bir sürü ufak tefek şeyleri yapmayı başardık.

 

Bizler, aldığımız eğitimi, bilgi ve tecrübelerimizi kullanarak bunu kadınların, gençlerin ve yaşlıların fayda sağlayacağı projelere dönüştürmek isteyen şimdilik 6 kişiyiz. Kadınlarımızı hakları konusunda bilinçlendirmeyi, kendi emekleri ile hayata tutunmanın hazzını tattırmayı, yaşlılarımıza daha konforlu yaşam alanı sağlamayı ve isteyen her gencimizin üniversite eğitiminin maddi engellerini kaldırmayı hedefliyoruz. 

 

Hayalimiz; kendi küçük ilçemizden başlayıp, bunun tüm ülkeye hatta ihtiyaç duyulan dünyanın öteki bölgelerine yayılan bir hareket olması... Sayımızın artacağına inanıyor ve ulaştığımız herkesin yüzünde bir gülümseme görmek istiyoruz. Çünkü ‘Herkes mutlu olmalı, mutlu insandan kimseye zarar gelmez“ diyoruz."



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin