'Gergedan' 300 milyon TL çarptı, RTÜK harekete geçti!

Dolandırıcılar, cinsel gücü artırdığı iddiasıyla radyo ve TV frekanslarına sızarak pazarladıkları Gergedan adlı sahte ilaçla 300 milyonluk vurgun yaptı.

Google Haberlere Abone ol
'Gergedan' 300 milyon TL çarptı, RTÜK harekete geçti!

Değeri 300 milyon lirayı bulan 'Gergedan' vurgunu Türkiye'nin gündemine oturdu. Cinsel gücü artırdığı iddia edilen Gergedan isimli ürünü pazarlayan organizasyon, 54 ilde radyo ve TV frekanslarına kaçak yollarla sızıp yayın yaptı. Bu yolla 2 yıl içinde 300 milyon liralık vurgun yapan çete, 800 binden fazla müşteriye ulaşmayı başardı. Özellikle kadınlarda 20 dakikada cinsel istek uyandırdığı iddia edilen 'damla ürün' satış rekorları kırdı. Ürün sadece Türkiye değil Avrupa'da da 12 ülkede satılıyor. Ürünü kullanan bazı kişilerin hayatını kaybettiği, önemli bir kısmının da yaşadığı sıkıntılar nedeniyle soluğu hastanede aldığı öğrenildi. 



MÜŞTERİLER İFŞA OLDU 



Gergedan'la ilgili skandallar bununla da sınırlı kalmadı. Ürünü satın alan 800 bin kişinin adres bilgilerinden, cep telefonu numaralarına kadar tüm özel bilgileri, önce kaçak olarak faaliyet gösteren çağrı merkezlerine, ardından da internete düştü. Böylece sahte ilaç mağduru olan binlerce kişi ifşa edildi. Bu kişilerin mağduriyetlerine rağmen sosyal çevrelerinde rencide olmamak için yasal yolla haklarını arayamadıkları belirtiliyor. 



KURUMLAR HAREKETE GEÇTİ 



Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) ekipleri konuyla ilgili olarak özel çalışmalar yürütüyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre bugüne kadar, Kahramanmaraş, Bursa, Eskişehir başta olmak üzere 9 ilde 30'dan fazla kişi konuyla ilgili olarak gözaltına alındı. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin