Genç sanatçıların desteklendiği yarışmada ödül zamanı

Sınırlar ve Yörüngeler Yarışması’nın 17’incisinde ödül kazanalar belirlendi.

Google Haberlere Abone ol
Genç sanatçıların desteklendiği yarışmada ödül zamanı

Genç sanatçıları destekleyerek uluslararası arenada bilinirliklerini arttırmayı hedefleyen Siemens Sanat tarafından düzenlenen Sınırlar ve Yörüngeler 17 Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.



Değerlendirme sonucunda 15 adayın eserleri sergileme hakkı kazanırken, seçilen eserler arasında yapılan 2. seçim sonucunda Burak Kabadayı, Alper Ünal, Okay Özkan'ın eserleri 10.000 TL'lik başarı ödülüne layık görüldü.  



Sınırlar Yörüngeler 17 Yarışması’nın Seçici Kurulu 248 adayın gönderdiği başvuru dosyalarını değerlendirdi.  Sınırlar ve Yörüngeler 17 Yarışması’nın bu yılki jürisinde Sinopale Yöneticisi ve sanatçı T. Melih Görgün, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi, sanatçı Mürteza Fidan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Küratör Ali Akay, Küratör Işın Önol ve Küratör ve Wekleitz Festivali yöneticisi Daniel Herrmann yer aldı.



Başarı ödülü alan üç ismin yanı sıra, sergide eserlerini sergileme hakkı kazanan 12 isim ise şöyle: Mustafa Sevinç, Soner Ulu, Damla Baş, Nurtaç Ulutürk, Levent Yıldız, Seniha Ünay, Pelin Kahraman, Serpil Aslan, Elif Özen, Özge Topçu, Merve Sakallı, Özer Toroman.


Etiketler genç sanatçı
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin