Geleceğin iletişimcileri seçilecek!

TRT, iletişim fakültelerinde okuyan öğrenciler arasında "TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması" düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
Geleceğin iletişimcileri seçilecek!

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), iletişim fakültelerinde okuyan öğrencilerinin, eğitim faaliyetleri kapsamında yapacakları çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla "TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması" gerçekleştirecek.



TRT'nin internet sitesindeki açıklamada, kurumun ulusal ve uluslararası politikaları doğrultusunda, kamu hizmeti yayıncılığı bilinciyle eğitim, kültür ve sanat hayatına destek olmak için "Gençlere önem vermek geleceğe önem vermektir"  ilkesinden hareketle yarışma yapılacağı duyuruldu.



Buna göre, TRT, iletişim fakültelerinde okuyan öğrenciler arasında "TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması" düzenleyecek.



Yarışmayla yazılı, görsel, işitsel basına eleman yetiştiren iletişim fakültesi öğrencilerinin meslek ve kariyer planlamalarına yardımcı olunması amaçlanıyor.



4 kategoride yapılacak



Adayların, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki iletişim fakültelerinde 2014-2015 yıllarında lisans düzeyinde eğitim almaları gerekiyor.



Yarışmacılar, eserlerini "www.trt.net.tr" adresi üzerinden sisteme yükleyerek yarışmaya katılacak. Ayrıca gerektiğinde TRT'ye teslim edilmek üzere CD ya da DVD'ye, yarışma dallarının özel şartlarında belirtilen formatta kaydı yapılacak.



Yarışma, "sesli-görüntülü habercilik", "radyo yayıncılığı", "televizyon yayıncılığı" ile "internet ve sosyal medya yayıncılığı" dalı olmak üzere 4 kategoride gerçekleşecek.



Yarışma başvuruları 3 Mart-12 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Jüri değerlendirmelerinin 20 Mayıs'ta yapılacağı yarışmanın sonuçları ise 29 Mayıs'ta ilan edilecek.



Dizi setlerinde staj imkanı



Yarışmada, her dal için birincilere 3 bin, ikincilere 2 bin ve üçüncülere ise bin lira ödül verilecek.



Ödül alan öğrenciler, 1 Temmuz-1 Eylül tarihlerinde 15 günlük TRT eğitim ve staj programına katılabilecek, tüm masraflar da TRT tarafından karşılanacak. Eğitim ve staj programı kapsamında, TRT'nin dizilerinin çekildiği setlere ziyaret, kurumsal tanıtım ve bilgilendirme, kurumun yapım, prodüksiyon, radyo, televizyon, haber ve yeni medya birimlerinde staj ve eğitim imkanı sağlanacak. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin