'Gazetecinin yaka paça dışarı atılması kabul edilemez'

İGC, CİHAN muhabirine yapılan muameleye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
'Gazetecinin yaka paça dışarı atılması kabul edilemez'

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı toplantıyı takip eden Cihan Haber Ajansı (CİHAN) muhabiri Hüseyin Aydın’ın toplantı salonundan yaka paça dışarı atılmasının basın özgürlüğü bir yana terbiye ve ahlak kurallarının sınırlarını zorlayan çirkin bir davranış olduğunu söyledi.



Dikmen, “Engelsiz Yaşam” temalı toplantıda bir habercinin engellenmesinin de ayrıca manidar olduğunu kaydetti.



Devlet programlarında gazeteciler arasındaki ayrımın ve gazetecilere yönelik kötü muamelelerin gelenek haline geldiğini vurgulayan Dikmen, halkın haber alma hakkı için görev yapan basın emekçisine yönelik bu çirkin girişimin devlet terbiyesiyle de hiçbir şekilde örtüşmediğini söyledi.



İşte, Dikmen'in o açıklaması:



“İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıyı takip etmek isteyen Cihan Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Aydın’ın kabul edilemez bir şekilde yaka paça dışarı atıldığını ve toplantıyı takip etmesinin engellendiğini üzüntüyle öğrendik. Bu çirkin girişim halkın haber alma hakkını engellemeye yönelik olduğu gibi basın emekçisi arkadaşımızı da son derece küçük düşürücü bir davranıştır. Son yıllarda adeta gelenek haline gelen ve ‘onlardan olmayanı’ hiçe sayan bu engellemeler direkt olarak basın ve ifade özgürlüğüne yöneliktir. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki; gazeteciler halkın haber alma özgürlüğü için görev görürler ve onlara yönelik her türlü müdahale halkın haber alma özgürlüğünün engellenmesi anlamına gelir. Oradaki kişi kim olursa olsun terbiye sınırlarını zorlayan, bir başkasını toplum içinde küçük düşürmeye yönelik hareketi kınadığımızı belirtiyor, ısrarla bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin