Gazetecilik dördüncü kez hakim karşısında! Cumhuriyet davası duruşması başladı!

Hâkimin "İddianame sorunlu" dediği davada Sabuncu, Atalay, Şık ve İper, 4. duruşmaya tutuklu olarak katılacak...

Google Haberlere Abone ol
Gazetecilik dördüncü kez hakim karşısında! Cumhuriyet davası duruşması başladı!

"Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek" iddiasıyla dördü tutuklu yargılanan Cumhuriyet yönetici, yazar, muhabir ve avukatları bugün (31 Ekim 2017) dördüncü kez hâkim karşısına çıktı. Tarihi gazete çalışanlarına yönelik olarak düzenlenen operasyonun yıl dönümüne denk gelen ve saat 09:30'da başlaması gereken duruşma, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde iki saat gecikmeyle başladı.  



Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ'ın  “İddianame sorunlu, kabul ediyorum”, “Bilirkişi konusundaki serzenişler bizce de haklı” dediği dava kapsamında Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay 1 yıldır, muhabir Ahmet Şık 304 gündür, muhasebe servisi çalışanı Emre İper 207 gündür tutuklu bulunuyor.



İşte, dakika dakika yaşananlar:



09:38 - Saat 09:30'da başlaması gereken duruşmanın, saat 10:05'te başlayacağı bildirildi. 



09:15 - Bazı sanık yakınları, listede isimleri olmadığı gerekçesiyle mahkeme salonuna alınmadı



11.10- Cezaevinden getirilen Genel Yayın Yönetmenimiz Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanımız Akın Atalay, muhabirimiz Ahmet Şık ve muhasebe çalışanımız Emre İper duruşma salonuna alındı.



11.20- Duruşmanın başlamasının ardından Mahkeme Başkanı kısa bir açıklama yaptı: Eksik belgelerimiz gelenlerden daha fazla, dedi. 



11.25- Mahkeme Başkanı, Doğan Satmış röportajı dosyaya girdiğini hakim açıkladı.



11.30- Mahkeme Başkanı istenen bilirkişi raporlarından hangilerinin ulaştığını açıkladı.



11.35- Tanık olarak son iki oturumdur beklenen  Mehmet Faraç'ın son oturuma da gelmediği açıklandı.



11.40- Aydın Engin'in avukatı Doğan Satmış'ın röportajının dosyaya kabul edilmesine itiraz etti. Avukat, MİT haberinin gazetecilik içinde olup olmaması konusunda Satmış kendi görüşünü dile getirmiş, algı yaratmaya çalışmıştır. Doğan Satmış röportajı delil olarak kullanılamaz. Dosya dışına çıkarılmalıdır.



11.45- Avukat Tora Pekin: Tanık Mehmet Faraç'ın mahkemeye istikrarlı olarak katılmamasını mahkemenin dikkatine sunuyorum. Mehmet Faraç  asla tarafsız değildir. Faraç'ın husumetinin başka boyutu var: Aydınlık'ın Cumhuriyet ile rekabeti.



11.55- Avukat  Tora Pekin: Emre İper ile ilgili olarak Tuncay Beşikçi'nin tanık olarak dinlenmesini istiyoruz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin