"Gazetecilik bir yaşam tarzıdır"

İletişim Fakültesi'nin konuğu DHA bölge müdürü oldu.

Google Haberlere Abone ol
"Gazetecilik bir yaşam tarzıdır"

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü'nün, 'İletişim Seminerleri' kapsamında ilk konuğu , Doğan Haber Ajansı (DHA) Çukurova Bölge Müdürü Orhan Apaydın oldu.



Yeni eğitim öğretim yılının ilk seminerinin açılış konuşmasını ÇÜ İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu yaptı.



Daha sonra kürsüye gelen DHA Bölge Müdürü Orhan Apaydın, öğrencilere medyanın var oluşunu, kapsamını ve mesleki deneyimlerini aktardı. Bireylerin haber alma hakkının en temel insan hakkı olduğunu vurguladığı konuşmasında basın ve haber alma özgürlüğünün önemine değinen Apaydın, ileri demokrasi için bu özgürlüğün en önemli koşul olduğunu örneklerle anlatırken, Türkiye'nin bu anlamda 190 ülke içinde 150. sırada olduğunu belirtti. Gazeteci olmak isteyen iletişimcilerin öncelikle kendilerine sorması gerekenleri sıraladıktan sonra,bu mesleğin bir yaşam tarzı olduğunu söyledi. 



GAZETECİLİK BİR YAŞAM TARZI



Gazetelerin, televizyonların, internetin, sosyal medya ve diğer mecraların medya çatısı altında yer aldığını anlatan Apaydın, gazeteciliği tanımlarken, "Gazeteci haber ve bilgi kaynağına en çabuk ulaşan ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve belgeleri okurlara sunan kişidir. Gazetecilik kutsal meslekler arasında yer almaktadır" diye konuştu.



Konuşmasının sonunda öğrencilerin soruların yanıtlayan Apaydın'a teşekkür belgesi verilirken, bundan sonraki yıllarda da ilk konuşmacı olması için söz alındı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin