Gazeteciliği bıraktı, kalemini bırakamadı!

Seydişehir'in ilk gazetecisi çıkardığı gazetelere evinde gözü gibi bakıyor.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciliği bıraktı, kalemini bırakamadı!

Seydişehir'in ilk gazetecisi 73 yaşındaki Bahaddin Paslı, 1968-78 yılları arasında yayın hayatı boyunca çıkardığı gazeteleri evinde gözü gibi bakıyor.



Bahaddin Paslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 37 yıl önce 26 yaşındayken Küpe matbasını kurup ilçenin ilk gazetesini çıkararak mesleğe başladığını söyledi



"Mesleği bırakalı 37 yıl oldu kalemimi hala bırakmadım" diyen Bahaddin Paslı, şiir ve çok sayıda kitabı bulunduğunu dile getirerek hala yazmayı sürdürdüğünü belirtti.



Meslekte sahip olduğu hiçbir şeyi atmaya kıyamadığını bu nedenle her şeyi odasında sakladığını belirten Paslı, zaman zaman odayı gezdiğini, çok gururlandığını ve eski günlerini hatırladığını sözlerine ekledi.



Paslı "Kendi matbamı zor şartlarda 1968 yılında kurdum ilçenin ilk gazetesi olan Küpeyi yayınladım daha sonra Alüminyum Kent gazetesini çıkarmaya başladım. İlk okul çağında iken başladığım şiir yazmaya hala devam ediyorum. Basılmış çok sayıda şiir kitabım, tiyatro ve makalem bulunmakta Mesleği bırakalı 37 yıl oldu kalemimi hala bırakmadım. O günlerde çıkardığım gazeteleri evimde büyük bir sabır ve titizlikle koruyorum. Eğer dijital ortama aktarılırsa okulların rehber derslerinde öğrencilere görsel olarak anlatılır, Seydişehir'in nerden nereye geldiğini bugünkü kuşaklar daha iyi anlayabilirler" diye konuştu.



Gazetecilik yaptığı yıllarda Seydişehir'e ziyarete gelen eski Cumhurbaşkanlarından Cevdet Sunay ve başbakan Sadi Irmak gibi devlet adamlarını gazetesinde haber yaptığını kaydetti. AA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin