GAZETECİLERİN YÜRÜYÜŞÜ BASIN AÇIKLAMASIYLA SONA ERDİ!

© MEDYATAVA-Medyatava Sultanahmet'teki yürüyüşten bildirmeye devam ediyor. "Gazetecilere Özgürlük-Haydi 1 Mayıs'a" sloganıyla yürüyen gazeteciler Beyazıt Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Özgür Mumcu okudu...

Google Haberlere Abone ol
GAZETECİLERİN YÜRÜYÜŞÜ BASIN AÇIKLAMASIYLA SONA ERDİ!

Ece Emre/Medyatava


 


Bugün saat 11.00'de Sultahahmet Adliye'sinin önünde toplanıp oradan Beyazıt Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen gazetecileri Beyazıt Medyanı'nda üniversite öğrencileri karşıladı.


 


Yürüyüş Özgür Mumcu'nun okuduğu basın açıklamasıyla sona erdi. Mumcu konuşmasında şunları söyledi:


 


"Bugün basılmamış kitaplar toplanıyor. Ne için tutuklandıklarını bilmeyen gazeteci arkadaşlarımız hapisteler. Nedim ve Ahmet 1 ayı aşkın süredir içerde. Basın özgürlüğünü kim ihlal ediyorsa karşısındayız. Yansak da dokunacağız, çünkü halkın haber alma hakkı var. Halkın bilgilendirilmediği bir rejim demokratik değildir."


 


DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de yaptığı konuşmada, ''Basın emekçilerinin sorunu işçi sınıfının da sorunudur. Halkın haber alma özgürlüğü için her türlü baskıya göğüs gerenlerin sorunu işçi sınıfının da sorunudur'' dedi.


Gazetecilerin halka gerçekleri anlattıkları, özgürce yazdıkları için sadece baskılara göğüs germediklerini, kör kurşunlara hedef olduklarını söyleyen Görgün, ''Sabahattin Ali, Abdi İpekçi, Ümit Kaftancıoğlu, Çetin Emeç, Turan Dursun, Uğur Mumcu, Metin Göktepe, Hrant Dink ve daha nicelerini nasıl unutabiliriz? Kurşunlanan, bombalanan, basılan, yakılan gazeteleri nasıl unutabiliriz? Unutmadık, unutmayacağız'' diye konuştu.


 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin