Gazeteciler tutuklu nöbetçi yayın yönetmenleri için Metris önündeydi!

Gazeteciler Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin'in derhal serbest bırakılması talebiyle Metris Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler tutuklu nöbetçi yayın yönetmenleri için Metris önündeydi!

Gazeteciler Metris Cezaevi’nin önündeydi. Bugün sabah saat 10.00’da RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ile TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve gazeteci yazar Ahmet Nesin’in serbest bırakılması için bir basın açıklaması düzenlendi.



Basın açıklaması çağrısını Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Türkiye Gazeteciler sendikası, DİSK Basın-İş ve Gazetecilere Özgürlük Platformu yaptı. Açıklamaya destek için Erol Önderoğlunun ailesi ve Ahmet Nesin Hilal Nesin'in yanı sıra bianet Proje Danışmanı Nadire Mater, TGS Başkanı Uğur Güç, DİSK Basın-İş Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Düzkan, Uluslararası Af Örgütü Kampanyalar ve Savunuculuk Direktörü Ruhat Sena Akşener, Düşünce Suçuna Karşı Girişim'den Berna Akkızal, akademisyen Ceren Sözeri, gazeteciler , Ahmet Şık, Bülent Mumay, Zeynep Erdim, Elif Akgül de Metris'in önündeydi.



Deloire: Serbest bırakılana kadar mücadelemiz sürecek



Gazeteciler tutuklu nöbetçi yayın yönetmenleri için Metris önündeydi!



Basın açıklamasında ilk sözü RSF Başkanı Christophe Deloire aldı.  



Deloire iktidarın baskısı altında Özgür Gündem’e destek vermek için bir günlüğüne yayın yönetmenliği görevini üstelen Erol Önderoğlu, Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin’in tutuklanmasının ifade ve basın özgürlüğüne ve temel insan haklarına aykırı olduğunu söyledi.  



Deloire, Türkiye temsilcileri Erol Önderoğlu için özel olarak birkaç cümle söylemek istediğini söyledi: “Erol Önderoğlu 20 yıldır RSF’nin Türkiye temsilcisi. Bu süreç boyunca hiçbir taraf, fikir, ayrımı yapmadan bütün gazetecilerin hakları için mücadele verdi. Şu anda bu nedenle cezaevinde. Erol’un yıllar boyu verdiği bu mücadeleyi biz de şimdi onun için vereceğiz; bu bir başlangıç, gazeteci arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar baskıyı artırarak da sürdüreceğiz.”



Gürsel: Vazgeçirebileceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar



Gazeteciler tutuklu nöbetçi yayın yönetmenleri için Metris önündeydi! - Resim : 2



Metris’te tutulan Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in yazdıkları mektupları Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı Kadri Gürsel okudu.



Kadri Gürsel mektupları okumadan önce kısa bir konuşma yaptı ve Gazetecilere Özgürlük Platformu adına orada bulunduğunu belirtti. Gürsel üç Nöbetçi Yayın Yönetmeni’nin tutuklanmasının korkutma, yıldırma amaçlı olduğunu belirtti ve “Bu tutuklamalarla bizleri mücadeleden ve dayanışmadan vazgeçireceklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Biz buradayız, dayanışma içindeyiz ve daha da güçleniyoruz”. (BİANET)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin