Gazeteciler ifade özgürlüğünü tartıştı

Genel Yayın Yönetmenleri ve Yazarlar Türkiye'de İfade Özgürlüğünü Anlattı

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler ifade özgürlüğünü tartıştı

 Bağımsız Gazetecilik Platformu P24 ve Article 19 işbirliği ile ifade Özgürlüğü Paneli düzenlendi.



The Guardian’ın desteği ile gerçekleşen panelde Özgür Gündem Gazetesi’nin Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, gazeteci Hasan Cemal,Nokta dergisi yazarı Perihan Mağden ve Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Abdülhamit Bilici konuşmacı olarak yer aldı. Moderatörlüğü ise T24’ün genel yayın yönetmeni Doğan Akın üstlendi.



Gazeteciler ifade özgürlüğünü tartıştıCAN DÜNDAR: TÜRKİYE GAZETE BASANLARIN TERFİ ETMESİYLE MEŞHUR



Gazetecilere uygulanan baskının neredeyse demokrasi tarihi kadar eski olduğunu ifade eden Can Dündar, medyaya müdahalenin cezalandırılmak yerine ödüllendirildiğini söyledi.



Dündar, “Türkiye’nin ilk gazete baskını 1945 tarihli Tan Baskını’dır. O Baskına katılanlardan iki cumhurbaşkanı, üç başbakan çıktı. Türkiye gazete basmakla yetinmez, gazete basanları terfi ettirmesi ile de meşhur bir ülke. Suçun cezasız kaldığı gibi suçlunun ödüllendirildiği bir sistem var demokrasinin kuruluşundan beri" dedi.

 



HASAN CEMAL: CUMHURBAŞKANI KENDİ SESİNİ SEVİYOR



Gazeteci Hasan Cemal ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı odağa koyduğu konuşmasında, medyanın maruz kaldığı baskının güç de olsa son bulacağından bahsetti. 



“Gazetecilerin işlerinden attırıldığı, yayın yasaklarının konduğu, vergiyi sopa gibi kullanarak medya patronlarının dize getirildiği bir dönem yaşıyoruz. Çünkü kendi sadece kendi sesini seven bir cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Başka bir ses çıkartan olduğunda o kişi hain, darbeci, satılmış ilan ediliyor" dedi. (BİANET)





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin