Gazeteciler, Erdoğan'la ilgili haberi 'talihsiz' buldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'la ilgili haber, medyada yeni bir tartışmayı beraberinde getirdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler, Erdoğan'la ilgili haberi 'talihsiz' buldu!

TGS Başkanı Uğur Güç, Prof. Dr. Aslı Tunç ve TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, Erdoğan'ın İtalya'ya kaçma iddiasının haber değeri taşıdığını ancak adresinin yayınlanmasının etik olmadığını belirtti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya kaçtığı iddiaları üzerinden Erdoğan’ın İtalya’da kayıtlı adresinin fotoğrafıyla birlikte bir gazetede yayınlanmasını uzmanlar bianet’ten Nilay Vardar'a değerlendirdi.



Twitter'da Fuat Avni'nin Bilal Erdoğan'ın İtalya'ya kaçtığını iddia etmesinin ardından medyada Erdoğan'ın doktora için İtalya'da olduğu iddiaları yer almıştı.



Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Uğur Güç, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Prof. Dr. Aslı Tunç ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Genel Sekreteri Sibel Güneş, Erdoğan'ın İtalya'ya kaçmasının haber değeri taşıdığını ancak adresinin yayınlanmasının etik olmadığını belirtti. 



Güç: Hakan'a olan saldırıyı eleştirirken



Haberde Erdoğan’ın adresinin gösterilmesi etik değil. Sonuçta bugünlerde Ahmet Hakan’ın evinin önünde uğradığı saldırıyı eleştiriyoruz. Gazetecilikte hedef gösterme, adres gösterme olmaz. Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya kaçtığı haberdir, ancak adresinin verilmesi tartışma gerektiriyor.



Tunç: Habercilik ilkelerini rafa kaldıramayız



Bu haberi gazetecilik etiği anlamında son derece talihsiz bulduğumu ifade etmeliyim. Politikalarını ve dünya görüşünü onaylamadığınız ya da muhalefet ettiğiniz herhangi bir siyasetçinin ya da şöhretli bir figürün üzerine açık adresini yazarak gidemezsiniz. Sanırım içinde bulunduğumuz bu toplumsal yarılma ve savruluş sonucu kıdemli genel yayın yönetmenlerinin ve editörlerin bile en temel habercilik ilkelerini rafa kaldırdığını gösteriyor bize. İntikamcı bir tutumla ve sürekli kabaran bir öfkeyle habercilik yapılmaz.



Güneş: Ev adresi paylaşılamaz



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın İtalya'ya yerleşmesi Türk kamuoyu adına çok önemli bir haberdir. Halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına hizmet etmektedir. Ancak bu ne kadar önemli bir haber olursa olsun ev adresinin paylaşılmasının gazetecilik etik ilkelerine uymadığını düşünüyoruz. (NV)

Nilay Vardar



Galatasaray Üniversitesi Gazetecilik mezunu. 2011 yılından beri bianet'te muhabir/editör olarak çalışıyor. (bianet)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin