Gazeteciler artık 'isyan' ediyor

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği, olaylar ve protesto gösterilerini izleyen gazetecilerin polis ve göstericilerin hedefi haline geldiğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciler artık 'isyan' ediyor

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği “Artık isyan ediyoruz” başlığı altında ortak bir kınama mesajı yayınladı. İki gazeteci örgütü, gazetecilerin polis tarafından hedef alınarak uğradıkları saldırılarla ilgili de video görüntüsü ve fotoğrafları da ekledikleri dilekçeyle sorumlular hakkında işlem yapılması isteğiyle Ankara Valisi Alaattin Yüksel’e sundu.



“ARTIK İSYAN EDİYORUZ”



Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği’nin ortak olarak yayınladıkları kınama mesajı şöyle:



“Türkiye’de son dönemde yaşanan olaylarda ve protesto gösterilerinde gazetecilerin hedef seçilmesini kınıyoruz. Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Haber Kameramanları Derneği olarak, olayları en yakınında izleyen meslektaşlarımızın yaşadıklarını büyük bir kaygı ile izliyor. Ve dayanılmaz hale gelen şiddet uygulamalarına açıkça isyan ediyoruz.



“HEM POLİS – HEM GÖSTERİCİ”



Kamuoyunu bilgilendirmek adına görev yapan foto muhabirleri, kameramanlar, muhabirler hem emniyet güçlerinin hem de göstericilerin ortak hedefi olmaktadır. Olaylar sırasında gazeteciler, hem fiziki, hem sözlü hakaretlere maruz kalmaktadır. Unutulmamalıdır ki orada görev yapan gazetecinin işi, topluma doğru bilgi akışını sağlamaktır.



“HERGÜN YENİLERİ EKLENİYOR”



Son bir hafta içerisinde yaşanan olaylar sırasında emniyet güçlerinin polisin meslektaşlarımıza olan sert müdahaleleri bizim de arasında olduğumuz pek çok meslek örgütü tarafından kınansa da sorumluların bulunamaması gazetecilere yapılan saldırıları adeta özendirmektedir. Bir üst geçitte sıkıştırılıp dövülen, TOMA’larla üzerine su sıkılan, coplanan, tartaklanan, hakaret edilen meslektaşlarımıza her gün yenileri eklenmektedir.



“GAZETECİLERİN HEDEF SEÇİLMESİNİ KINIYORUZ”



Göstericilerin de gazetecilere tutumları oldukça sert bir hal almıştır. Olayların ortasında görev yapan meslektaşlarımız, atılan taşlara hedef olmakta, sapanlarla vurulmaya çalışılmaktadır. Kadın – erkek dinlemeden gazetecilerin tartaklanıp hakarete uğramaktadır.



Polis olaylardan medyayı sorumlu tutarak şiddet uygulamakta, göstericiler ise yaşananları medyada yer almadığı bahanesi ile saldırmaktadır. Bu olaylardan en çok etkilenenler ise boynunda fotoğraf makinesi, omuzunda kamerası elinde mikrofonu, teybi boynunda taşıdığı basın kartı ile basının sokaktaki emekçileridir. Tüm bu yaşanan süreçte gazetecilerin hedef seçilmesini kınıyoruz.” 



(DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin