Gazeteciden teröre kınama, sağduyuya çağrı

AGF ve AGC Başkanı Mevlüt Yeni, Suruç katliamıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteciden teröre kınama, sağduyuya çağrı

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu (AGF) Genel Başkanı ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mevlüt Yeni, Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’nde meydana gelen terör saldırısında 32 kişinin katledilmesi, yaklaşık 104 kişinin de yaralanması ile Adıyaman'da terör örgütü PKK tarafından 1 askerin şehit edilerek 2 askerin yaralanmasına ilişkin terör olaylarını sert bir dille kınadı.



Yazılı bir açıklama yaparak kınama ve başsağlığı mesajı yayımlayan Yeni, terörün bir insanlık suçu olduğununa dikkat çekti. “Terörün maalesef rengi, ırkı, dili, dini, mezhebi, siyasi görüşü yok. Bu bakımdan masum halka ve halkı korumakla görevli güvenlik güçlerine yönelik saldırıları hepimizin tek bir sesle lanetlemesi ve kınaması gerekiyor” diyen Mevlüt Yeni, Urfa’nın Suruç ilçesindeki bombalı saldırıyı “katliam” olarak nitelendirdi. 



Savaşın yaralarını sarmaya çalışan gençlere yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştirenlerin ve arkalarındaki karanlık güçlerin mutlaka ortaya çıkarılması gerektiğini ifade eden Mevlüt Yeni, açıklamasında “Acımız çok büyük. Gencecik çocuklarımız Şanlıurfa’da terörün kurbanı oldu. Diğer yandan Adıyaman’da, yine gencecik bir askerimiz teröristlerin hedefi oldu ve şehit düştü.  Kanla ve kaosla beslenen teröristlerin gerçek yüzleri bugün bütün çirkinliğiyle bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.



Yazılı açıklamasında saldırıları nefretle kınadığını ve lanetlediğini ifade eden Yeni, açıklamasını şöyle tamamladı:



“Saldırıda yaşamını yitiren gençlerimize ve şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza baş sağlığı diliyorum. Toplum olarak üzerimize düşen görev, terörün arkasındaki karanlık güçleri ortaya çıkartmak ve gerekli cezanın verilmesini sağlamaktır. Milletimizi birbirine düşürmeye, ülkemizi bölmeye, parçalamaya çalışan kirli güçlerin oyunlarına fırsat vermeden, tüm kesimleri sağduyu ve göreve davet ediyorum.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin