GAZETECİ-YAZAR MEHMET FARAÇ CHP MİLLETVEKİLLERİNE BRİFİNG VERDİ

Faraç, CHP TBMM Grubu´nda milletvekillerine ´İslami Terör´ konusunda brifing verdi.

Google Haberlere Abone ol
GAZETECİ-YAZAR MEHMET FARAÇ CHP MİLLETVEKİLLERİNE BRİFİNG VERDİ

Faraç, cezaevinde bulunan Hizbullah militanlarının yüzde 40'ının imam-hatip kökenli olduğunu bildirerek, "Hizbullah imam-hatipler dışında, kaçak kuran kurslarında büyümüştür. Hizbullah ile PKK'nın insan kaynağı aynı temele dayanmaktadır" dedi.

Faraç, Türkiye'nin PKK terörü ile uğraştığı sıralarda Hizbullah örgütünün ortaya çıktığını söyledi. Hizbullah'ın devlet yetkililerinin ifadelerine göre 20 bin, bu konuda araştırma yapanlara göre ise 100 bin civarında sempatizanı olduğunu bildiren Faraç, "28 Şubat olmasaydı belki de 100 bin sempatizan iktidarı başka gruplara taşıyacaktı" diye konuştu.

Menemen'de Kubilay'ı katledenler ile 31 Mart Vakası sanıklarını "Hizbullah'ın dedeleri" diye tanımlayan Faraç, ANAP ve DYP iktidarlarının "PKK'ya olduğu gibi Hizbullah'a da bir avuç eşkıya" gözüyle baktığını, böylesine büyük bir tehlikeyi gözardı ettiğini anlattı.

Örgütün doktor, avukat, öğretmen, polis, imam ve benzeri görevlilerden oluşan devlet içinde birçok kademede üyesi bulunduğunu belirten Faraç, "Hizbullah operasyonlarının AKP'nin bir yıllık iktidarı döneminde yavaşladığı söylenmektedir" diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin