GAZETECİ MEHMET FARAÇ'TAN HAKKINDA ÇIKAN KAVGA HABERLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Cumhuriyet Gazetesi Yurt Haberler Servis Şefi Mehmet Faraç, önceki akşam bir alışveriş merkezindeki otopark görevlileriyle yaşadığı kavgayla ilgili olarak medyada çıkan haberlere itiraz etti...

Google Haberlere Abone ol
GAZETECİ MEHMET FARAÇ'TAN HAKKINDA ÇIKAN KAVGA HABERLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Mehmet Faraç'ın konuşla ilgili açıklaması:


Dün akşam Levent'te bir alışveriş merkezinin önünde meydana gelen tartışmayla ilgili medya sitelerine ne yazık ki eksik ve yanlış bilgiler yansımaktadır.

Olay bir gazetecinin bir otopark görevlisiyle 3-5 lira yüzünden tartışmaya girebileceği kadar basit değildir. İspark'larda gazeteci araçlarının ücretsiz park ettiği bilinmektedir. Ücretsiz park süresinin 2 saatle
sınırlı olduğunu oldukça sert ve seviyesiz bir tavırla anlatmaya çalışan görevlinin kabalaşması, küfür, hakaret ve tehdide uzanan davanışlar içine girmesi olayın büyümesine neden olmuştur. Tartışmanın içinde küfürlerden kaynaklanan ağır bir tahrik vardır.
Son bir hafta içinde hem 23 yaşındaki bir yeğenini hem de anneannesini kaybetmiş biri olarak içinde bulunduğum üzüntünün de etkisiyle üniformalı değnekçileri sakinleştirmem ne yazık ki mümkün olmadı.


Olay üçü üniformalı üçü sivil altı görevlinin bir gazeteciye kentin göbeğinde ellerindeki pos makinalarıyla saldırması kadar vahim bir duruma ulaşmıştır.


Bu durumda herkesin yapabileceği bir davranışla kendimi korumaya çalıştım. Olayda kesinlikle silah kullanılmamıştır. Otopark görevlilerinin belimden zorla almaya çalıştığı silah bir kez ateş almış ve ne mutlu ki kimse yaralanmamıştır.
Gözaltına alınmam sözkonusu değildir. Polisi olay yerine çağırtan ve karakola giderek otoparkçı teröründen şikayetçi olan da benim.


Özellikle bir dinci gazete ile bazı terör örgütlerinin son aylarda hedef göstermeye ulaşan saldırıları, kaybettiğim yakınlarımın verdiği üzüntü ve özel yaşamımdaki sıkıntıların yarattığı yorucu ortam, 25 yıllık meslek
yaşamımda beni çok üzüldüğüm istenmeyen bir olayın içine çekmiştir.


Olayın yaşanmaması ve bu noktaya varmamasını çok isterdim. Beni tanıyanlar, meslek yaşamının büyük bölümünde şiddet ve teröre karşı duran haber ve kitaplar yazmış biri olarak sıradan insanlarla basit tartışmalara girmeyeceğimi çok iyi bilirler.


Özellikle okurlarımın, dostlarımın ve de her haberi taraflarına da ulaşarak araştırmaları zorunlu olan meslektaşlarımın bu gerçekleri bilmelerini ve üzüntümü anlamalarını isterim.


Kimi medya sitelerinde kuyruk acısı ve ideolojik hınçla yazılmış yalan, eksik ve taraflı haberlerle ilgili yasal işlemi başlatacağım.

Kamuoyunun bilgisine sunarım.

Sevgiyle..

Mehmet Faraç

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin