GAZETECİ İLHAN ÇEVİK VEFAT ETTİ

Gazeteci İlhan Çevik, tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vefat etti.

Google Haberlere Abone ol
GAZETECİ İLHAN ÇEVİK VEFAT ETTİ

7 Mart Cumartesi günü hastanenin acil servisine getirilen İlhan Çevik'e "bağırsakta delinme" tanısı konuldu ve ameliyata alındı. Ameliyat sonrasında genel cerrahi
yoğun bakım kliniğinde tedavisi devam eden İlhan Çevik bu sabah hayatını kaybetti.


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Orhan Erinç, gazeteci İlhan Çevik'in ölümüyle çok önemli ve değerli bir ustanın yitirildiğini bildirdi.

İlhan Çevik için yarın Ankara'da cenaze töreni düzenleneceği öğrenildi.

-İLHAN ÇEVİK KİMDİR?-

İlhan Çevik, 24 Aralık 1926 tarihinde Konya'da doğdu. Ankara'da Atatürk Lisesi'ni bitiren Çevik, hukuk fakültesindeki eğitimini yarım bıraktıktan sonra
Londra'da Victoria Kollej'i bitirdi.

Gazeteciliğe, 1942 yılında, Kahire'de çıkarılan "Cephe" dergisine röportaj yazılarıyla başlayan İlhan Çevik, Cumhuriyet, Son Posta ve Zafer gazetelerinde çalıştı. Çevik, 1957 yılında Londra Basın Ataşe Muavinliği görevine atandı ve 1960'da Türkiye'ye döndü.

Daha sonra Yeni Sabah Gazetesi Ankara temsilciliğini üstlenen İlhan Çevik, 15 Mart 1961 tarihinde Türkiye'nin ilk İngilizce gazetesi Turkish Daily News'i yayımlamaya başladı.

Gazeteci İlnur Çevik'in babası olan İlhan Çevik, uzun süre yayımladığı gazeteyi daha sonra Doğan Yayın Grubu'na devretti.

Meslekti çeşitli ödülleri bulunan İlhan Çevik, iki çocuk babasıydı.


AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin