Gazeteci Hüsnü Mahalli hakim karşısına çıktı!

7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Hüsnü Mahalli hakim karşısına çıktı!

Gazeteci Hüsnü Mahalli'nin, sosyal medya üzerinden 'Cumhurbaşkanına hakaret' ve 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret' suçlarından, 7 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.



“Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret” suçlarından 7 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanan gazeteci Hüsnü Mahalli hakim karşısına çıktı. Mahalli savunmasında, “Bana yüklenen suçlama beni üzmektedir. Suçsuz olduğumu ifade etmem dahi anlamsızdır. Ama gerçekten suçsuzum” dedi.



ŞİKAYETÇİ ERDOĞAN



İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuksuz yargılanan Hüsnü Mahalli hazır bulunurken, şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı avukatı Ferah Yıldız temsil etti. Hüsnü Mahalli’nin kızı Sevra Demir, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, gazeteci Ayşenur Arslan da duruşmayı izledi.



HALİT MEŞAL İLE DOSTLUĞUM VAR



40 yıllık gazeteci olduğunu belirten Mahalli savunmasında, şunları söyledi: “Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum. Twitter’da Halit Meşal hakkında paylaştığım yazıda Cumhurbaşkanının adı geçmediği gibi, bu olayla ilgisi de bulunmamaktadır. Halit Meşal ile dostluğum vardır, bu dostluğa dayanarak bu yazıyı yazdım. Eğer kastım, sayın Cumhurbaşkanı’nın Mavi Marmara’yı sattığı şeklinde ifade etmek olsa bunu açıkça yazardım. Aslında İHH’yı hedef almıştım. Yani onların bu konuda seslerini çıkarmamasından yakınmıştım. Diğer tweet’lerde de Cumhurbaşkanının adı geçmemektedir.”



AKP HÜKÜMETİNİN DIŞ POLİTİKASINI DESTEKLEDİM



‘Türkiye’nin Suriye’de terör örgütlerine yardım ettiğini söyleyerek’ hakaretle suçlandığını belirten Mahalli, gazeteci olarak bizzat devlet adamlarının demeçlerini esas aldığını ifade etti. Mahalli şöyle dedi: “40 yıllık mesleki birikimimi bu şekilde heba edecek biri değilim. 2002 yılından 2011 yılına kadar AKP hükümetinin dış politikasını devamlı olarak destekleyen tek kişiydim. Yalnız Türk medyasında değil, Arap medyası ve yabancı medyada da bu konumdaydım. Bunu en iyi bilen sayın Cumhurbaşkanı ile o tarihte Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu’udur. Ancak 2011 yılından sonra bana göre bu hükümet yanlış yaptı. Bir gazeteci olarak bunu eleştirmek benim hakkımdır. Elbette sınırları aşmadan ve hakaret etmeden. Dolayısıyla bana yüklenen suçlama beni üzmektedir. Suçsuz olduğumu ifade etmem dahi anlamsızdır. Ama gerçekten suçsuzum.”



ERDOĞAN’IN AVUKATI: SAVUNMAYI KABUL ETMİYORUZ



Şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ferah Yıldız, şikayetlerinin devam ettiğini, sanık savunmalarını kabul etmediklerini belirterek davaya katılma talebinde bulundu.



‘Suçtan zarar görmesi ihtimaline binaen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılan olarak kabulüne’ karar veren mahkeme, sanığın savunmasının alınmış olduğundan duruşmadan vareste tutulmasına hükmetti. Sanığın Halk TV’deki konuşmasının tamamının incelenmesi için ilgili televizyon kanalından istenmesine ve geldiğinde bilirkişiye verilmesine karar verilerek duruşma 23 Kasım’a ertelendi. Mahalli duruşmanın ardından kızı Sevra Demir ile birlikte adliyeden ayrıldı.



İDDİANAME NE DİYOR?



İddianamede, gazeteci Hüsnü Mahalli hakkında, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ve “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine görevlerinden dolayı hakaret” suçlarından 1 yıl 4 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis isteniyor. Sosyal medya üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Hüsnü Mahalli, 15 Aralık 2016’da sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. 6. Asliye Ceza Mahkemesi de Mahalli’nin “kaçma ihtimalinin olmaması, tutuklulukta kaldığı süre, istenilen cezanın miktarı ve mağdur üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunulmasının olanaksız olmasını” dikkate alarak 20 Ocak’ta tahliyesine karar vermişti. (İSTANBUL/DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin