Gazeteci Haydar Meriç helikopterden mi atıldı?

Polisin 5 yıl sonra yeniden açtığı 'Gazeteci Haydar Meriç cinayeti' dosyasında yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Haydar Meriç helikopterden mi atıldı?

Hürriyet'in haberine göre; Adli Tıp Kurumu'nun yaptığı incelemelerde, Haydar Meriç'in cesedinde sürüklenme izi olmadığı, dolayısıyla kıyıdan denize atılmadığı belirlendi. Vücudunda çarpma izi tespit edilmesi, Meriç'in cesedinin helikopterden denize atılmış olabileceği sonucunu ortaya koyarken, şüpheler de havacılık işi yapan İbrahim Faruk Bayındır'a odaklandı.



BAYINDIR'I İŞARET EDEN DATA HATTI



Sabah'ın haberine göre, olayın kilit ismi TARKİM Havacılık'ın sahibi İbrahim Faruk Bayındır'ın data cihazıyla, Meriç'in telefon sinyalinin cinayetin işlendiği tarihte aynı anda kesildiği ortaya çıktı.



Meriç'in telefon sinyaliyle sahibi belli olmayan "patates hat" olarak adlandırılan 2 numaranın sinyali ve bir "data" hattının sinyalinin eş zamanlı kesildiği anlaşıldı. Bu hattın sahibi bulunamadı ancak data hattının İbrahim Faruk Bayındır'a ait olduğu belirlendi.



CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP'li bakanlara kaset kumpası, Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopter kazası olaylarına da adı karışan Bayındır'ın ABD'ye kaçtığı öğrenildi.


Etiketler cinayet helikopter
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin