Gazeteci Gülşen İşeri gözaltına alındı!

Gazeteci Gülşen İşeri Küçükarmutlu'daki kentsel dönüşüm yıkımını takip ederken gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Gülşen İşeri gözaltına alındı!

Gülşen İşeri'nin, Küçükarmutlu'da TOMA ve akrepler eşliğinde yapılan yıkımı izlerken gözaltına alındığı belirtildi. İşeri gözaltına alınmadan önce Küçükarmutlu'da yaşanan yıkım haberlerini bildiriyordu.



Küçükarmutlu'da sabah saatlerinde belediye onaylı yıkım için polis mahalleyi ablukaya aldı.



BirGün'den Erk Acarer'in haberine göre yıkıma karşı çıkan mahalleli ise özel harekat polisleri tarafından gözaltına alınarak Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yıkım ve gözaltına alınan müvekkilleriyle ilgili bilgi almak isteyen avukatlar Ebru Timtik ve Özgür Yılmaz, Armutlu Karakolu'nda, polisler tarafından darp edilip yerlerde sürüklendi.



Polis, avukatlara "defolun, artistik yapmayın" diye bağırdığı öğrenilirken gazetelerin çekim yapmasını engellemeye çalıştı. Muhabirlere "bırakın bu gazetecilik ayaklarını" diye hitap eden polis yıkıma karşı çıkanlara yer yer yoğun biber gazı ve tazlikli su ile saldırıda bulunuyor.

 



Gülşen İşeri’nin “Ateşin ve Sürgünün Gölgesinde”, “Metropol Sürgünleri” ve “Aleviler Aleviliği Tartışıyor” adlı üç kitabı bulunuyor.



İşeri kitap çalışmalarının yanı sıra BirGün gazetesi için söyleşiler yapıyor. BirGün’de yayınlanan “Antakya ve Köylerinde Babalarını Tanımayan Çocuklar” haberi ile Müşerref Hekimoğlu Ödülü almıştı.



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin