Gazeteci Erkam Tufan Aytav ifade verdi!

Aytav'ın şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci Erkam Tufan Aytav ifade verdi!

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Fuzuli Aydoğdu'ya yaklaşık 1,5 saat şüpheli sıfatıyla ifade veren Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Erkam Tufan Aytav, adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Soruşturmada gizlilik olduğu için içeriği hakkında bilgi veremeyeceğini belirten Aytav, "Hüseyin Gülerce'nin medyada yazdıkları ifadeler, itham ve iftiralara yönelik soruşturma dosyasına girmişiz" dedi.



"ŞÜPHELİ SIFATIYLA İFADE VERDİM"



Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın mensuplarına açıklama yapan Erkam Tufan Aytav, "Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu'ya ifade verdim. Şüpheli sıfatıyla bu ifadeyi vermiş oldum. Soruşturma gizli olduğu için içeriği hakkında bilgi veremeyeceğim maalesef. Hüseyin Gülerce'nin gerek medyada yazdıkları ifadeler, itham ve iftiralara yönelik, bu itham ve iftiraların savcı beye de ifade edildiğini öğrendim. Bu itham ve iftiralarla alakalı benim ve (Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı) Mustafa Yeşil'le alakalı soruşturma dosyasına girmişiz. Dolayısıyla bu ithamlarla alakalı -bu şeyleri dediniz, demediniz- noktasında sorulara muhatap olduk. İçeriğini çok fazla söyleyemeyeceğim çünkü soruşturmayla alakalı gizlilik kararı alınmış" dedi.



HÜSEYİN GÜLERCE İLE LATİF ERDOĞAN "TANIK" SIFATIYLA İFADE VERMİŞTİ



İstanbul Cumhuriyet Başsavclığınca yürütülen soruşturma kapsamında, yazar Latif Erdoğan ve gazeteci Hüseyin Gülerce'nin tanık sıfatıyla ifadeleri alınmıştı. Yine soruşturma kapsamında, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil'in de ifadeye çağrıldığı, ancak Yeşil'in henüz ifade vermeye gelmediği belirtildi. (DHA)

 


Etiketler erdoğan gazeteci
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin