GAZETECİ EL ZEYDİ: HALA YOKSULUM

Bush'a ayakkabı fırlatmak para etmedi.

Google Haberlere Abone ol
GAZETECİ EL ZEYDİ: HALA YOKSULUM

Eski ABD Başkanı George Bush’a ayakkabılarını fırlatarak dünya gündemine gelen ve bu eyleminin ardından ödüllendirileceği konusunda onlarca vaatte bulunulan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi, cezaevinde geçen 9 aylık süreden sonra hala yoksul olduğunu söyledi.


Observer’a demeç veren Zeydi, Bush’a ayakkabılarını atması sonrası zengin olacağı şeklindeki haberler nedeniyle medyayı suçladı. Zeydi, "Cezaevindeyken duyduğum hediyelerle ilgili sözler boş çıktı. Serbest bırakıldıktan sonra aldığım tek hediye, beni yılın adamı olarak seçen ve bir çift altın ayakkabı veren Kanada televizyonundan oldu" dedi.


Sağlık problemleri nedeniyle İsviçre’de bulunan Zeydi, söz verdiği gibi dul ve yetimlere yardımcı olmayı amaçlayan vakfına destek bulduğunda ülkesine döneceğini söyledi.


Cezaevinden serbest bırakıldıktan sonra, içeride işkence gördüğünü açıklayan Zeydi, halen bazı sağlık sorunları bulunduğunu, bunların tedavisini de kendisinin ve arkadaşlarının karşıladığını anlattı.


Herkesin kendisine kahraman gibi davrandığını, yaptığı şeyle gurur duyduğunu anlatan Zeydi, ülkesinin onurunu savunduğu için de mutlu olduğunu ifade etti.


Zeydi, cezaevinden bırakıldıktan sonra Irak’ta ve çalıştığı El Bağdadiye televizyon kanalında kahraman olarak karşılanmıştı. Zeydi cezaevindeyken, kendisine çok sayıda ödül ve hediye verileceğine ilişkin onlarca haber basında yer almıştı.


AA

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin