GAZETECİ DEMİRHAN HARARLI'NIN ENİŞTESİNİN ÖLÜMÜNE SEBEBİYET VEREN SÜRÜCÜ HALA BULUNAMADI

Geçtiğimiz günlerde Yeşilköy çıkışı sahil yolunda meydana gelen kazada Ataköy Merkez Taksi’nin sevilen şoförü, gazeteci Demirhan Hararlı'nın eniştesi Hikmet Özkal, saat 24.00 sıralarında alkollü ve aşırı hızlı bir sürücünün önüne çıkması sonucu otomobiliyle refüjlere çarptı.

Google Haberlere Abone ol
GAZETECİ DEMİRHAN HARARLI'NIN ENİŞTESİNİN ÖLÜMÜNE SEBEBİYET VEREN SÜRÜCÜ HALA BULUNAMADI

Kazada ağır yaralanan Özkal kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. MOBESE çalışmıyordu Özkal’ın Yeşilköy sahilinde geçirdiği kaza yine akıllara takılan soruları birlikte getirdi.  


Kazaya aşırı hızlı bir aracın sebep olduğu tüm araştırmalarda rapor edildiği halde, o bölgede MOBESE kamerası bulunduğu halde çalışmadığı, Özkal’ın müşterisi ile birlikte normal hızla yoluna devam ettiği belirtildi. 


Özellikle kaza sonrası yol kenarında bulunan mazgalın açık olduğu, aracın lastiği mazgala girmesi ile katil aracın taksiyi sıkıştırması ile direksiyon hakimiyetini kaybettiği raporlara işlendi.  


Özkal geride gözü yaşlı bir eş ve 3 çocuk bıraktı. Savcılık ve emniyet görevlilerinin olayı çok yönlü araştırdığı, özellikle İstanbul’un en görkemli yeri olan Konaklar ve bölgede MOBESE kameralarının olmaması, olduğu halde çalışmaması, mazgalın açık olması Türkiye’de insan hayatının önemsizliğini bir defa daha ortaya koydu.  


Yol yarışçıların mı oldu?


Özellikle geçtiğimiz 1 ay içerisinde sahil yolunda 20’ye yakın trafik kazası olduğu, 8’e yakın insanın hayatını kaybettiğini söyleyen Özkal’ın arkadaşları, hiç bir önlem alınmadığını bu ölümlerin kendilerine ne zaman geleceğini soruyorlar.


Cevap bekleyen sorular Sahilyolu’nda emniyet şeridi neden yok? Katil sürücüyü kameralar neden görüntüleyemedi? MOBESE kameraları neden çalışmıyor? Binlerce aracın çıktığı o yolda mazgal kapağı neden yok? Hikmet Özkal’ın şoför olarak çalıştığı  Taksi, neden kaskolu değil? Neden hayat sigortası yok? Taksiciler Derneği ne iş yapıyor? Ekmek parası kazanmak için ölen Özkal’ın hakkı niye aranmıyor?


 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin