GAZETECİ BELMA AKÇURA'DAN İKİ YENİ KİTAP

Ergenekon'u anlattı, İpekçi cinayetinin izini sürdü, Türkiye'nin gündemi 'derin devlet' ilişkilerinin yeni aktör ve olaylarıyla sarsılırken; gazeteci yazar Belma Akçura okurlarının karşısına iki 'yeni' kitapla çıkıyor.

Google Haberlere Abone ol
GAZETECİ BELMA AKÇURA'DAN İKİ YENİ KİTAP

Akçura ,New Age Yayınları'ndan çıkan 'Ağca'nın Derin İlişkileri- İpekçi Suikastının Aktörleri Anlatıyor' adlı kitabında Abdi İpekçi Suikastı'nın derin devlet ilişkilerini araştırmakla kalmıyor, suikastta rol oynayan aktörleri bulmak için İstanbul'dan İsviçre'ye uzanan zorlu bir yolculuğa çıkıyor. 30 yıl süren bir hukuksuzluğu, olaylar arasında kurduğu inanılmaz bağlantılarla gözler önüne seriyor. Kitapta İpekçi davasında kim neyle suçlandı? Cinayetle ilgili kim, hangi iddialarda bulundu? Olay yerinde ikinci bir grup daha var mıydı? Cinayette hangi kurumlar zan altında bırakıldı? İpekçi öldürülmeden önce Ağca'nın eylem yapacağını kimler biliyordu? Kaç kişi yargılandı? Kimler, yargıdan nasıl kaçırıldı? İçlerinde pişman olan var mı? Ağca hakkında ne düşünüyorlar? Suikastın aktörleri birbiriyle hala görüşüyor mu? Olayda adı geçenler şimdi ne yapıyor?.. Bu ve benzeri sorulara da yanıt bulacaksınız.


Akçura, ayrıca, ilk kitabı 'Derin Devlet Oldu Devlet'in genişletilmiş baskısını da okurlarıyla yeniden paylaşıyor. İlk kitapta anlattığı Susurluk süreci, bu kez Şemdinli'deki kitapçının bombalanması, Danıştay saldırısı, Hrant Dink Suikastı, Malatya'daki misyonerlere yönelik saldırılar, darbe günlükleri ve Ergenekon Davası'nın tüm ayrıntılarıyla devam ediyor. Akçura, yine New Age'den çıkan bu kitabında da Veli Küçük ile başlayıp Tuncay Güney'e kadar uzanan Derin Devlet'in sahnesinde kimlerin nasıl ve ne şekilde rol aldığını okuyucuya aktarıyor. Akçura'nın akıcı üslubuyla aktardığı bilgileri okurken şaşırmaktan kendinizi alamayacaksınız.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin