GAZETECİ ARSLAN ALPŞALCI VEFAT ETTİ

İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi, gazeteci Arslan Alpşalcı (84) 23 Mayıs Pazartesi günü yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol
GAZETECİ ARSLAN ALPŞALCI VEFAT ETTİ

Akciğerlerindeki rahatsızlık ve zatürre teşhisi nedeniyle Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bir süredir tedavi gören Alpşalcı, bu sabaha karşı vefat etti.


Arslan Alpşalcı için yarın (24 Mayıs 2011,Salı) saat 11.30’da İzmir Gazeteciler Cemiyeti önünde tören düzenlenecek. Alpşalcı’nın cenazesi daha sonra Alsancak Hocazade Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Karabağlar Paşaköprüsü Mezarlığı’nda toprağa verilecek.


İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, Arslan Alpşalcı’nın ölümü nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Sertel, “Değerli meslek büyüğümüz Arslan Alpşalcı'yı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Gazeteciliğe 1952 yılında başlayan Alpşalcı, Türk basınına uzun yıllar hizmet vermişti. İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olarak; meslek büyüğümüz, değerli gazeteci Alpşalcı'ya Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına ve Türk basın camiasına başsağlığı diliyoruz” dedi.


ARSLAN ALPŞALCI – 1927 yılında Rodos’ta (Yunanistan) doğdu. Gazeteciliğe 1952 yılında Ege Ekspres Gazetesi’nde başladı. 1957 yılında Tercüman Gazetesi’ne geçti. 1968 yılında da Yeni İstanbul’un İzmir temsilciliğini üstlendi.1970 yılında Ege Ekspres Gazetesi’nde tekrar göreve başladı ve buradan emekli oldu. Yaşamı boyunca İzmir Gazeteciler Cemiyeti Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü başta olmak üzere birçok şeref ve onur ödülüne layık görüldü. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin